Lisaks jõusaalis käinud baasmootorile on nüüd kohal ka 180 hj arendava jõujaamaga varustatud versioonid, mille mootori nimeks on SKYACTIV-X. Mudeli baashinnaks on meil 23 690 €, võimsama mootori korral 25 690 € ja nelikveolistel 31 290 €, kirjutab WhatCar.ee.

Mullu esitletud neljanda põlvkonna Mazda3 jätkab auhinnasajus kümblemist ja aprilli alguses tuli tootjal taas fanfaarid välja otsida, sest just see auto valiti nägusaimaks käesolevaks aastaks valminud uudismudelite hulgas.

Kõnealune tiitel – World Car Design of the Year 2020 – oli üks viiest, mis kuulutati välja ülemaailmse Aasta Auto otsingute käigus (World Car Awards, WCA) ja tänavu kuulusid hääletajate hulka 86 autoajakirjanikku kahekümne viielt maalt.

Planeedi parimaks liikuriks valiti Kia suur linnamaastur Telluride, luksus- ja sportautode arvestuses noppis tiitlid Porsche Taycan ning linnaautode seas oli teistele püüdmatu Kia Soul EV.

Meil on neist kättesaadavad vaid Mazda3 ja Porsche Taycan, ent kui viimane on jõukohane vaid vähestele, siis ühe Taycani eest saab neli Mazdat ning raha jääb ka kütuse ja liikude jaoks.

Aga õhem kukkur ei tähenda seda, et inimene peaks ringi veerema inetu liikuri küüdis ja vähemasti pereautode arvestuses teenib Mazda3 ära auväärt žüriile takka kiitva mõmina.

Viie uksega luukpära ilmes leidub itaaliapärast ulakust, mis on olnud siiamaani pigem Alfa Romeot iseloomustav tunnusjoon ning värskeim „kolm“ on nägusaim täna valmivate Mazdade seas, millele suudab vastu seista vaid kahekohaline MX-5. Muide, viimane võitis sellesama disainiauhinna nelja aasta eest.