Forte kirjutas veebruari lõpus, kuidas telefonide juhtmeta laadimise kiirused on ajale jalgu jäämas.

Kui juhtmega laadimisel on üksikud mudelid pakkumas juba 65 W võimsusega lahendusi (Oppo X2 Pro ja Reno Ace), siis juhtmeta variandi puhul peame leppima palju aeglasema tööga (5-15 W ehk vatti).

Hiina telefonitootjate tehnilise leidlikkuse ja võimekuse juures ei pea selline olukorda aga kaua jätkuma. Juba aprilli lõpupäevil peaks turule jõudma vähemalt kaks Hiina päritolu mudelit, mis kergitavad juhtmeta laadimise võimsuse senistega võrreldes mitmekordseks.

Üks neist kahest Eestis tõenäoliselt müügile ei jõua (Oppo Reno Ace 2), aga OnePlus 8 Pro soetamisega ei tohiks probleemi tekkida, kui raatsid vähemalt 899 eurot välja käia. Just nii kallis OnePlusi uue lipulaeva baashind on.

Oppo Reno Ace 2 (Tootja foto)

Oppo Reno Ace 2 tõstab juhtmeta laadimise kiiruse enneolematu 40 vatini, mis peaks seadme 4000 mAh mahutavusega aku täis laadima 56 minutiga. Ja muidugi on esindatud 65 W juhtmega laadimisega võimalus nagu sama tootja hiljutistel mudelitel X2 Pro ja Reno Ace.

OnePlus 8 Pro päris sama vägev pole, selle nii juhtmeta kui ka juhtmega laadimine küünivad 30 vatini. Veidi odavam OnePlus 8 juhtmeta laadimist ei pakugi. Aga siiski suur edasiminek 15 W juurest, mis seni tipp.

40vatist juhtmeta laadimist pakub lisaks Huawei P40 Pro+, aga see ilmub mõnevõrra hiljem, usutavasti juunis.

OnePlus 8 Pro (Tootja foto)