Tehnoloogiasait reviewgeek.com käis välja hea mõtte: kui vajad odavat sülearvutit, millel oleks suhteliselt kaua vastupidav aku, siis hangi hoopis Apple'i tahvel iPad!

Odavad Windowsi opsüsteemiga sülerid on üldiselt ilmetud, rasked ja viletsa akuga. iPad on kenam, palju kergem ja suudab täislaetud akuga kauem töötada.

Eesti edasimüüjad pakuvad kasutatud ja/või vanemaid iPadi mudeleid hv.ee osutusel alates 115 euro eest. Kes aga tahab moodsamaid ja võimekamaid mudeleid, millel pole enne omanikku olnud, sellel tuleb kulutada vähemalt 340 eurot. Selle eest saab mulluse iPadi baasmudeli (wifi tugi, 32 GB andmeruumi, 10,2-tolline ekraan).

iPad muidugi on ja jääb tahvelarvutiks, aga sellele on saadaval suur hulk tööks vajalikke äppe ja lisaseadmeid, et pea igaüks võiks rahule jääda.

Nagu enamik tahvleid, on see asjalik kaasaskantav meelelahutusseade. Kõikvõimalikud striimingud toimivad, leidub suur hulk videomänge, e-raamatuid jm.

Lisaks integreerituse teema. Kui juba niigi Apple'i seadmeid kasutad, siis saad Apple'i konto vahendusel ostetud äppe ja mänge kasutada Mac-arvuti kõrval ka iPhone'i ja iPadiga.

Mis veel enam, tööks sobilikkus on olnud iPadi disainimisel peamisi eesmärke, Apple lootis ju kunagi nende abil tava-PC-arvutid ajaloo prügikasti sattumisele lähemale suruda. Erinevalt odavast Windowsiga sülearvutist on palju vähem karta töö aeglustumist ja seiskumist, kui brauseris palju paane avad, mitme rakenduse vahel hüpled, videot striimid vms.

Arvestama peab muidugi vajadusega ka iPadiga töötav klaviatuur ja hiir juurde osta, kui soovid selle tahvliga töötada. Aga samas hinnaklassis Windowsi-arvutiga võrreldes on üldine töökindlus ja aku kestvus ikka palju etemad.

Ei, see pole reklaam ega muul moel kinnimakstud tekst. Kui korraks aga ülalolevatesse argumentidesse süvened, siis on kerge näha, et iPadil on samas hinnaklassis olevate Windowsi-sülerite ees reaalne eelis.