Märtsis lõppenud rahakaasamise vooru juhtis Soome päritolu Superhero Capital ning osalejateks olid eetlaste Trind Ventures ja Contriber Ventures, Londonis ja Stockholmis tegutsev TrueSight Ventures ning erainvestorid.

Speakly on keeleõppeplatvorm, mille asutasid 2018. aastal Ott Ojamets ja Riina-Ingel Keskpaik, kes on mõlemad polüglotid ja räägivad mõlemat seitset keelt. Platvorm põhineb sõnade ja lausete statistilisel asjakohasusel reaalses elus – ehk siis: kasutaja saab arvuti või mobiili teel esmalt selgeks need sõnad ja väljendid, mida tal võib praegusel ajahetkel kõige enam vaja minna.

Praegu pakub Speakly kokku kaheksat õppekeelt. Näiteks hispaania emakeelega inimene saab platvormi abil hetkel õppida inglise ja eesti keelt.

Ott Ojamets märkis, et saadud investeeringuga tahab ettevõte pakkuda eelkõige suuremat keeltevalikut ja arendada välja uusi funktsioone.

Speaklys töötab 22 inimest. 2018. aastal teeniti 72 965 eurose müügitulu juures 1,48 miljonit eurot puhaskasumit. Möödunud aastal oli käive juba 217 000 eurot, aga kasumit ei taha ettevõte avaldada.