Huawei pani sel nädalal Eestiski eelmüüki oma selle kevade uue tipptelefoni P40 Pro, millel pole tarkvara poolelt sanktsioonide tõttu enam õigust kasutada näiteks USA tehnoloogiaettevõtte Google tarkvara – sealhulgas Google Play äpipoodi ja kaardilahendust. Sama piirang kehtib ka USA riistvara kohta.

Shenzhenis tegutsev ettevõtte XYZone tegi allolevas videos aga mobiili algkomponentideks lahti ning avastas sellest vähemalt kolm USAs toodetud komponenti:

  • Massachusettsis tegutseva ettevõtte Skyworks mooduli, mis võimaldab seadmel suhelda mobiilsidevõrkudega,
  • Põhja-Carolina ettevõtte Qorvo loodud kiibi, mis ühendab erinevaid raadiosagedusi
  • USA kiibitootja Qualcomm on lisanud seadmele veel ühe raadiosageduste mooduli.


Financial Times’i andmeil on Huaweil neist ainsana olemas eriluba Qualcommi toodete kasutamiseks.

XYCone avastas veel Huawei P40 Pro mobiilist Lõuna-Korea Samsungi (NAND flash), Hollandi NXP (NFC kiip), Lõuna-Korea ettevõtte LG (ekraan) ja Jaapani ettevõtte Sony (kaameraläätsed) komponente.

Huawei teatas kommetaariks Fortele, et on alati järginud kõigi riikide, sealhulgas Ameerika Ühendriikide kõiki ekspordikontrolli eeskirju.

"Kõik tootematerjalid on saadud seaduslikult meie globaalsetelt partneritelt, kellega teeme koostööd, et pakkuda tarbijatele kvaliteetseid tooteid ja teenuseid," teatas ettevõte.

USA komponendid tulevad ilmsiks alloleva video kaadrites algusega 7:20:

Mis puudutab tarkvarasse, siis on Huawei saanud tõenäoliselt eriloa kasutada Microsofti tarkvara, kuna selle Office-programmid on P40 Pro seadmesse eelpaigaldatud.