Kuidas sujub elu koroonakriisi ajal? Kuidas see teie tööd mõjutab?

Koroonaviiruse levikuga seotud olukord mõjutab rohkem minu töö- kui isiklikku elu. Kuna minu lapsel on kerge külmetus, oleks ta praegu nagunii mu naisega kodus. Tänu sellele, et ka mina töötan praegu kodukontoris, saan neile natuke rohkem abiks olla.

Küll aga oleme tühistanud mitu plaanitud perereisi, eelmisel nädalal oleksime pidanud sõitma Lissaboni, aprillis Serbiasse ja Ühendkuningriiki ning mais Kanadasse. Need reisid jäävad nüüd ära.

Mõni tähelepanek tööga seoses?

Kuigi mulle üldiselt ei meeldi Microsoft, siis Microsoft Teams töötab minu meelest väga hästi. Näib, et digitaalsete vahendite kaudu peetavad koosolekud on kiiremad ehk need koosolekud lõppevad varem kui näost näkku peetavad koosolekud. See on positiivne!

Olen tähele pannud, et inimestele ei meeldi video kasutamine, suuremas osas olen mina konverentskõnedes ainuke, kes osaleb video kaudu.

Minu jaoks oli üllatav, et üleminek kodukontorile on meie ettevõttes olnud sujuv ja meie inimesed kohanesid kodukontoriga väga hästi. Võimaldasime töötajatel ka varasemalt teha tööd kodust ja usun, et see tuli praegusele olukorras kasuks.

Olen märganud, et kodus töötades liigun vähem ja istun rohkem. Kui kontoris liigun palju ringi, siis nüüd olen tundide kaupa ühes toas. Sama rutiin on ka koeraga joostes, trenni tehes, töötades ja süüa tehes.

Tele2 juht Chris Robbins koeraga (foto: Tele2)

Kas plaanite lähitulevikus Eestis elada? Olete maininud, et rännukihk sunnib teatud aja järel ikka riiki vahetama.

Jah, aga praegu pole mul veel plaanis lahkuda. Väga palju on veel teha ja nüüd veelgi enam!

Üks mu lemmik-vandenõuteooriaid 5G kohta on see, et mobiilne internet aitab uuel koroonaviirusel levida. Iroonilisel kombel võib koroonakriis hoopis aidata 5G võrkudel levida, sest inimesed viibivad rohkem kodus ja nõudlus kiirema interneti järele ainult kasvab.

Kuna veebis liigub väga erinevat informatsiooni, on mitteeksperdina sageli keeruline eristada tõest informatsiooni valest. Lisaks on erinevad aktiivsed rühmitused enamasti just 5G vastased ja see suurendab veelgi infomüra.

Mind hämmastab alati inimeste uskumine, et kõik maailma riigid teevad mingil viisil salaja koostööd asjade korraldamiseks ja juhtimiseks. Tegelikkus on ju see, et riigid ei suuda isegi suurtes küsimustes kokku leppida.

Tele2 juht Chris Robbins (foto: Tele2)

Kuidas praegune olukord Tele2 mobiilimüüki mõjutab?

Kuna meie esindused on suletud, siis on müügid loomulikult veidi langenud. Pean aga ütlema, et telefonide müük Tele2 e-poes on enam kui kahekordistunud, sel teisipäeval saavutasime e-poes märtsikuu müügirekordi. Seega on tulemused paremad, kui oodata oskasime.

Aga tänavusi plaane ja strateegiat?

Tele2 peakontori ja esinduste sulgemine oli suur muudatus meie plaanides. Oma strateegias me muudatusi teinud pole – inimesed teavad, et meil on parima hinnaga teenus ja lisaks parim klienditeenindus. Kui saame esindused taas avada, ootame sinna senisest palju rohkem kliente, et nad seda ise kogeda saaksid.

Viimase kahe aasta jooksul oleme keskendunud SOHO-le ning väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele. Tunneme ja toetame neid ning loodame, et järgnevatel kuudel nad tunnevad meie toetust veelgi rohkem.

Oleme peatanud GO3-teleteenuse reklaami ja müügi uutele klientidele. Olemasolevate klientide hulgas on meie pakutav GO3 osutunud menukaks, aga jätkame selle müügiga siis, kui meie esindused on jälle avatud.

Toetame tänases olukorras kohalikke ettevõtteid – lõviosa meediainvesteeringutest suuname juba täna Eesti meediakanalitesse. Ka Tele2 Läti ja Leedu võtavad meist eeskuju. Kindlasti tahame seda teha veelgi enam, et aidata Eesti majandusel taaskäivituda, kui normaalne olukord on taastunud.