Nokia kaubamärki telefoniäris elus hoidev soomlaste firma HMD Global tutvustas hiljuti oma uusi mudeleid, aga Fortele pakkus enim huvi see isend, mis pole isegi nuti.

Algupärasel kujul 2007. aastal ilmunud "muusikatelefon" 5310 on valmis uues kuues ja mõistliku hinna eest taas rahva ette astuma.

Muusikasõpradele suunatud originaalmudelil on kolm füüsilist nuppu, 3,5 mm pesa ja võime kuni 4 GB microSD mälukaarte lugeda. Millega vastab sellele uuendatud 5310?

Väga palju muutunud pole. Failiruumi on algse 30 asemel vaid 16 MB, aga mälukaarte loeb kuni 32 GB suuruseid. Vasakul küljel on helivaljuse nupp, paremal nupud muusika esitamise/pausimise ning järgmise või eelmise loo valimise jaoks.

Ekraan on endiselt 240 x 320 pikslit, aga veidi suurem, 2,1 tolli asemel 2,4. Töömälu on 8 MB ja eemaldatav aku 1200 mAh mahutavusega, millest piisab tootja väitel seadme 30päevaseks ooterežiimil püsimiseks.

Nokia uus retrotelefon peaks müügile jõudma märtsis ja umbes 40-eurose hinnaga. Seade ilmub esiti Indias, nii et mõistlikum oleks seda mujale oodata aprillis.