Ibuprofeeni kasutamine koroonaviiruse sümptomite raviks on olnud päevakorral mitu päeva ning eri riikide ja asustutse seisukohad on olnud mõnevõrra lahknevad. Tänaseks on üha kindlamalt jõutud veendumusele, et ibfuprofeeni kasutada ei maksa, kuna see võib raskendada viirushaiguse kulgu.

„Soovitame esmavalikuravimina palaviku langetamiseks paratsetamooli ja mitte ibuprofeeni või muud ravimit. Kui mittesteroidsete põletikuvastaste ravimite (sh ibuprofeeni) kasutamiseks on mõjuvaid põhjuseid, võib neid kasutada,“ ütles ravimiameti kommunikatsioonijuht Kristi Sarap Fortele.

Agentuur AFP teatas eile, et maailma terviseorganisatsioon WHO soovitas COVID-19 sümptomeid kannatavatel inimestel vältida ibuprofeeni kasutamist pärast seda, kui Prantsuse ametnikud hoiatasid, et põletikuvastased ravimid võivad viiruse mõju halvendada.

WHO pressiesindaja Christian Lindmeier ütles eile Genfis ajakirjanikele, et ÜRO terviseagentuuri eksperdid "uurivad neid, et anda täiendavaid juhiseid". "Vahepeal soovitame kasutada pigem paratsetamooli ja mitte kasutada ibuprofeeni eneseravimina. See on oluline," sõnas ta.
Ravimiameti pressiesindaja Kristi Sarapi sõnul ei tundu, et WHO soovituse aluseks oleks andmeid, mida EL ravimijärelevalvevõrgustik ei oleks näinud.

„Soovituste jagamine pressikonverentsil ilma väga veenvate teadusandmeteta enne WHO liikmesriikide tervishoiusüsteemide informeerimist on väga ebatavaline. Püüame omalt poolt segaduse suurendamist vältida ja anda teiste EL riikidega kooskõlastatud sõnumi,“ märkis ta.

Ravimiamet avaldas täna oma uuendatud ametliku seisukoha ka veebis.