Katherine Kedzierska Melbourne'i ülikoolist ja ta kolleegid kirjeldavad ajakirjas Nature Medicine, kuidas ühe patsiendi verre ilmus kolm päeva enne haiguse sümptomite kadumist samasuguseid immuunsüsteemi rakke, mis teatakse ilmuvat verre ka mõni päev enne gripist paranemist, kirjutab ERR Novaator.

Patsiendi verre sugenes ka niisuguseid antikehi, suuri valgumolekule, mis tundsid ära koroonaviiruse SARS-CoV-2, see tähendab, sidusid end viiruseosakese külge. Immuunrakud ja antikehad püsisid veres veel seitse päeva pärast sümptomite täielikku taandumist.

Teadlaste sõnul on tähelepanuväärne, et immuunsüsteemi reaktsioon uuele koroonaviirusele sarnaneb sedavõrd reaktsiooniga gripiviirustele.

Uuritud patsient oli 47-aastane Hiina naine, kes oli saabunud mõni päev enne sümptomite teket Austraaliasse ja võeti seal pärast positiivse testitulemuse saamist haiglaravile. Haigus kulges patsiendil suhteliselt kergelt.

Kedzierska sõnul tuleb nüüd edasi uurida, miks on mõnedel teistel patsientidel immuunvastus nõrgem ja haiguse kulg raskem.