Uus koroonaviirus pole midagi, mis kimbutab vaid maalviibijaid. NASA ja teised kosmoseagentuurid mõtlevad välja ja võtavad kasutusele ettevaatusabinõusid, et astronaudid viirust ilmaruumi kaasa ei kannaks.

9. aprillil on plaanitud rahvusvahelisse kosmosejaama (ISS) saata üks ameerika ja kaks vene astronauti – Chris Cassidy, Nikolai Tikhonov ja Andrei Babkin – ja nende reiside ettevalmistused hõlmavad koroonagagi arvestamist.

NASA astronaudid peavad kaks nädalat enne lendu karantiinis olema, et kindel olla, et nad ikka terved on ega viirust ka kehas kanna.

See on eriti tähtis, kuna mikrogravitatsioon (Maa orbiidile iseloomulikud tingimused) võib inimese immuunsüsteemi mõjutada ning selliste tingimustega harjunud bakterid võivad senisest kiiremini paljunema hakata ka hiljem maapealses keskkonnas.

NASA ei korralda ka enam tavainimestele külastusi hoonetesse, kus astronaudid lennuks valmistuvad, ja palub omatöötajatel koju jääda, kui nende enesetunne peaks halvenema.

NASA kahe asutuse, Marshalli kosmoselennukeskuse ja Amesi uuringukeskuse, personal peab nüüd esialgu üldse kodust töötama, sest kummaski avastatu üks koroonaviirusega nakatatud töötaja.

Venemaal on astronaudid koroonaohu tõttu lennu eel karantiinis. Nad ei tohi lahkuda Moskva lähedal asuvast kinnisest linnakust nimega Tähelinn (vn Звёздный городо́к, ingl Star City).

9. aprilliks plaanitud lend kosmosejaama poole stardib Kasahstanist Bajkongõri (Baikonuri) kosmodroomilt.