Eelinfo põhjal peaks uue mobiili põhitugevusteks olema eriti suur ja sujuva pildiliigutusega ekraan, veelgi parema suumimisvõimega kaamerakomplekt ning loomulikult võlusõna nimega 5G. Uurime asja lähemalt.

Samsung annab S20 seeria mobiilid sel korral välja kolmes ekraanisuuruses: 6,2-tolline S20, 6,7-tolline S20+ ja 6,9-tolline S20 Ultra. Ütleme kohe hinnad ka välja, need on tipptelefonidele omaselt kõrbeda ja numbrid on vastavalt 899, 1099 ja 1349 eurot.

120-hertsine ekraan

Esiteks ekraanist. Mingeid muutusi ei ole Samsung võrreldes viimaste Note-seeria mobiilidega selles osas, et selle Infonity-O ekraan ulatub täpselt sama palju ja igas suunas ääres ääreni. Ehk mustasid servasid sisuliselt ei ole ja needki on külgedel kumeruse abil ära „peidetud“.

Samsung Galaxy S20+

Samsung on tipptelefonide puhul loobunud ka esikaamera ja kuulari ümber nö kulmu tekitamisest ning ekraanist läheb kotsi vaid objektiivi suurune täpp. Kõlar/kuular ise on viidud ekraanilt ülaservale ning lähedussensor nii hästi ära peidetud, et seda ei märka üldse keegi.

OLED-tehnoloogias valmistatud ekraani põhiliseks tugevuseks on aga rekordiline 120-hertsine värskendussagedus (tõsi, OnePlus uudismudel jõudis Samsungist ette), mis peaks tagama eriti sujuva pildi liikumise ekraanil. Ja see pilt tõesti on sujuv – abiks, seejuures muidugi ka videoprotsessor ja põhimälu näitajad. Me ei sutunud katsetamise käigus tuvastava väiksematki pildi hakkimist, hangumist, hakkimist ega muid sellekohaseid nähtusi.

Mis ouutub resolutsiooni, siis ekraani pikslitihedus on rekordilise näitajaga 525 ppi. Kaitstud on see uusima Gorilla Glass 6 kaitseklaasiga.

Supersuumiga kaamera

Seadme tagaküljel olev kaameramoodul on eelkäijatega võrreldes enda alla olulisemalt suuremat pinda võtmas ja moodustab nüüd piraka ristküliku ülanurgas. See moodul ulatub ka tagakülje tasapinnalt sedavõrd palju välja, et kui eestlaslikult Smart-ID koode toksida, siis kipub laual lebav telefon mööda diagonaaltelge kõikuma ja kolisema.

Mobiili kaamera on varustatud kolmekordse optilise suumiga ja 30-kordse digitaalse suumiga. Megapiksleid on telefoto-põhikaameral koguni 68. Seda täiendavad 12-megapiksline 79-kaardise vaatevhaardega lainurkkaamera ja 120-kraadise vaateulatusega 12-megapiksline ülilainurkkaamera.

Lisaks on loomulikult olemas lähedussensor bokeh-efekti saavutamiseks ja välk.

Kiire test Forte koduks oleva ärikeskuse lähistel räägib enda eest. Asukohta muutmata olid pildid järgmised.

Ilma igasuguse suurenduseta:

Testfoto

Ja nüüd 30-kordse suumiga:

testfoto

Muud omadused

25-vatise kiirlaadijaga varustatud aku mahutavuseks on mobiili 4500 mAh, selle saab täis laadida ühe tunniga. Sedet saab laadida ka juhtmevabalt ning lisaks saab mobiiliga juhtmevabalt laadida teisi nutiseadmeid Wireless PowerShare funktsionaalsusega.

Klassikalist kõrvaklapipistikud S-klassi mobiilidel jätkuvalt ei ole ning kõrvaklappe tuleb seadmega ühendada USB-C laadimisava kaudu või juhtmevabalt.

S20+ ja S20 Ultra on ühed esimesed Eestis müügile tulevaid mobiilid, mis on varustatud 5G-kiibistikuga. Paraku pole selle teadmisega Eestis suurt midagi peale hakata, kuna kohtuvaidluste tõttu pole telekomiettevõtted ikka veel saanud võrke püsti panna. Vähemalt on neil kahel mudelil tulevikku vaatav võimekus olemas.

Mis puutub mälusse, siis põhimälu (RAM) on seadmel koguni 12 GB, salvestusmälu aga 128 GB.

Sõrmejäljelugeja on integreeritud jätkuvalt ekraani sisse, seade on varustatud stereokõlaritega. Tarkvaraplatvormiks on uusim Android 10 ning kiibistikuks Samsungi enda toodetud 7nm EUV Exynos 990.

Jätkuvalt olemas väga hästi toimiv alati-sees ekraan, mis toob äppide märguanded alati ekraanile ka siis, kui see on lukustatud.

Seadmed on praegu eelmüügis ja jõuavad poelettidele 13. märtsil. Tõenäoliselt on tegemist hetkel maailmas kõige kvaliteetsema mobiiliga.