Teavitus ise pärines Find My Mobile rakenduselt, mis aitab telefoni ära kadumise korral selle üles leida. Juhul, kui kasutaja teavitusele vajutas, sulgus see ning mingisugust lisainfot kasutajale, mida mõistatuslik vahejuhtum tähendas, ei jagatud.

Samsung kinnitas, et esialgsed spekulatsioonid vastasid tõele ning tegemist oli ekslikult ettevõtte siseste testide käigus saadetud teavitusega. Ettevõtte esindajad kinnitasid, et telefonid kuidagi teavitusest mõjutatud ei ole ning vabandasid tekkinud ebamugavuste pärast. Kuigi Samsungi kõneisikud ütlesid, et teavituse saanute hulk oli piiratud, on teada, et seda nägid inimesed eri maailma paikades ja erinevatel telefonidel. Praegu on teateid nii S-seeria, Note-seeria, J-seeria kui ka A-seeria kasutajatest, kes krüptilise teavituse said.

Ka teised telefonitootjad on varasemalt taolisi teavitusi välja saatnud, näiteks OnePlus saatis eelmisel aastal 7 Pro kasutajatele üle maailma ekslikult hiinakeelse teate, mille puhul selgus, et tegemist on tarkvarakatsetusega.

Probleem ei puuduta vaid telefonifirmasid, näiteks üle-eelmisel aastal saadeti Hawaiil ekslikult välja teade, mis soovitas inimestel varju otsida, kuna saart olevat tabamas ballistiline rakett. Selle aasta alguses saadeti aga Kanadas välja valeteavitus, mis ütles, et kohalikus tuumajaamas on õnnetus. Tegelikult kummalgi juhul mingeid vahejuhtumeid ei esinenud.