Siin see nüüd on, nii Androidi kui ka Apple'i nutiseadmete variandis, tasuta ja puha. Nimi on pikavõitu, aga asjalik Microsoft Office: Word, Excel, Powerpoint & More. Hea töö, 'soft! Kahjuks pole veel iPadi varianti ja ka Androidi tahvlite tugi on tootja sõnul "piiratud".

Kuna otsisõnaga Office võib olla äpipoes raske seda üht leida, millest kohe veidi pikemalt juttu, siis lisan otselingid: iOS ja Android.

Uus äpp on midagi rohkemat kui ilustatud kaust, mis Microsofti kolme tuntuimat kontoriäppi sisaldab. Näiteks on sellel koduekraan, mis reastab kõik failid, mida oled Wordi, Exceli ja Powerpointi äppides hiljuti loonud, toimetanud või avanud.

Koduekraani alaosas on suur plussmärk, mis peidab kolm lisavalikut: Note, Lens ja Documents.

Note loob postit-lehekese stiilis märkmeid, mis kohe ka su kanalisse lisanduvad. Huvitaval kombel ei põhine see Microsofti teenusel OneNote ega toeta seda, aga tiim kaalub selle lisamist.

Lens on seesama dokumentide ja valgetahvli-skannimise tööriist, mis on juba aastaid saadaval iseseisva äpina.

Documents pakub aga üheksat otseteed eri tegevuste juurde nagu Wordi dokumendi või Powerpointi malli (template) loomist.

Lisategevusi leiab sektsioonist Actions, näiteks PDFidega tegelemine (muuda Wordi dokument PDF-failiks jne), failide jagamine lähedalasuva võõra nutitelefoniga jm.

Faile võib salvestada nutiseadmes või pilveserveris (OneDrive, Google Drive, iCloud, Dropbox, Box jm). Kui sul on ligipääs teenustele Office 365 või Microsoft 365, siis peaksid nende hüvesid saama kasutada ka uues Office'i ühendrakenduses.

Lõpuks on tore teada, et Microsoft kavatseb edasi arendada ka juba olemasolevaid kontoriäppe, kui sul on suur soov neid ühekaupa otsida ja kasutada.

Tiim mainis ka lisavõimalusi, mida oodata lähikuudel, näiteks Wordis dikteerimise võimalus ja nn kaardivaade, mis muudab pikad Exceli-read nutitelefoni-ekraani suhtes sõbralikuma välimusega nimekirjaks.