Amazon asutaja ja suurim boss Jeff Bezos on teadupoolest ülimalt jõukas, koguni maailma rikkamaid inimesi (enne mullusuvist kulukat lahutust isegi rikkaim üldse).

Erinevalt mõnest rikkast mõistab ta ka pillavalt kulutada, aga samas, mis eriti armas, üllaste asjade nimel annetada.

Et härra umbes kuu eest heategevust viljeledes siiski avalikkuse ees halba valgusse jäi – mis mõttes ainult 620 000 eurot Austraalia metsatulekahjudega võitlemiseks?! –, siis sedapuhku võtab Bezos asja eriti tõsiselt.

Bezos kuulutas eile nimelt, et panustab kliimamuutuse vastaseks võitlemiseks 10 miljardit USA dollarit (9,23 miljardit eurot).

"Kliimamuutus on meie planeedile suurim oht. Tahan koos teistega töötada, võimendades teadaolevaid viise ja otsides uusi, et võidelda kliimamuutuse hävitaja mõjuga meie kõigi jagatud planeedile," teatas ta sotsiaalmeedias.

Ta ei loobi seda mõistusele raskesti hoomatavat hiidsummat niisama laiali, vaid loob uue fondi Bezos Earth Fund, mille kaudu rahasid liigutama hakata. Seda alustab ta suvel ja 10 miljardit olla alles algus, kui mehe Instagrami-postitust uskuda.

Amazoni keskkonda mitmes mõttes kahjustavat äritegevust on meedia aja jooksul korduvalt isukalt kajastanud, nii et hea teada, et Bezos midagi suurt nüüd just planeedi heaks teeb.