Kandideerimisaeg kestab 2.-31. märtsini ja õnnelikest väljavalitutest saavad tuleva põlvkonna Artemise missioonide astronaudid. Nende missioonide käigus on plaanis näiteks 2024. aastaks inimesed uuesti Kuule viia, samuti jõuda 2030ndatel aastatel Marsile. Samuti viitab NASA, et uutel astronautidel on tõenäoliselt võimalik lennata SLS-rakettide ja Orioni klassi kosmoseaparaatidega.

Positiivne on see, et missioonide tarvis otsitakse nii mehi kui ka naisi, kuid muud nõuded on karmid. Esiteks peab kandidaatidel olema Ameerika Ühendriikide kodakondsus (seejuures topeltkodakondsust peetakse pigem välistavaks teguriks) ja vajalik on magistrikraad STEM-valdkonnas ehk inseneerias, arvutiteadustes, matemaatikas või tehnoloogias. Samuti peab olema vanusevahemikus 26-46.

Haridusnõuded on võimalik ka asendada, näiteks sobivad NASAle inimesed, kes on vähemalt kaks aastat töötanud STEM-vallas doktorantuuritasemel, on arstiteaduste doktorid või läbinud testpilootide koolitusprogrammi. Just viimane on ilmselt kõige kiirem moodus end kvalifitseeruvaks muuta - oluline on aga see, et programm lõppeks enne 2021. aasta juunikuud.

Lisaks nõutakse vähemalt kahe aasta pikkust töökogemust mõnes tehnilises valdkonnas või selle asemel sobib ka 1000 tundi lennukogemust reaktiivlennukite juhthoobade taga. Samuti on vajalik NASA füüsiliste katsete läbimine. Peale kõige selle tuleb kandidaatidel veebis läbida kahe tunni pikkune hindamisprotsess.

Kandideerida saab USA valitsuse kodulehel. Juhul, kui astronaudiks ei kvalifitseeru, on seal pakkumisel aga ka terve hulk teisi NASAga seotud tööotsi. Astronaute ootab ka vääriline tasu - aastapalk jääb 105 000 ja 160 000 vahele. Sarnase palgatasemega töid NASAs leiab aga lehelt teisigi.