Maailmas toimub palju tehnoloogiamesse, aga selliseid üldtuntuid, mis ka palju meediatähelepanu saavad, võib ilmselt lugeda vaid ühe käe sõrmedel – CES, MWC, IFA, E3...

MWC ehk praegu ametlikku nime MWC Barcelona kandev üritus toimus esimest korda 1987. aastal, oli ärikonverents ja kandis nime Pan Europe Digital Cellular Radio.

Oma tuntuimal kujul toimus see iga veebruari lõpus ja/või märtsi alguses Hispaanias Barcelonas. Eelkõige küll nutinduse ja mobiilside valdkonna esindajate mängumaa, kes püüdsid seal endile nime teha ja sidemeid luua, kujunes see ka suursündmuseks, mille eel või ajal suured telefonitootjad oma järgmisi tippmudeleid promosid.

Paraku hakkasid paljud firmad koroonaviiruse hirmus oma osalemisest loobuma, ja need polnud mitte mingid väiksed tegijad, vaid rida oma valla tõelisi hiide ja legende, mh Deutsche Telekom, Ericsson, Intel, LG, Nokia (HMD Global), Amazon, NTT DoCoMo, Vivo, Sony ja Vodafone.

Oli ka neid, kes lubasid plaanitust vähem inimesi saata või piirduda Euroopa päritolu delegatsiooniga, nt ZTE, Xiaomi, Samsung ja Huawei.

Korraldajad nõudsid küll Hiinast tulijatelt kaks nädalat enne üritust karantiinis viibimist ja lubasid messikülastajatele kehatemperatuuri-kontrolle korraldada, aga nagu näha, ei piisanud sellet messi päästmiseks...

Tänavune MWC pidi toimuma 24.-27. veebruaril ja võõrustama uue rekordina üle 110 000 osaleja. Mullust üritust külastas 109 674 inimest (198 riigist või territooriumilt), mis ületas tunamullust tulemust 2% võrra.