Kosmoseaparaadi eesmärk on uurida Päikese poolusi ning see jõuab oma eesmärgini Veenuse ja Maa gravitatsioonide abiga. Aparaat hakkab meie süsteemi tähe ümber tiirlema suure nurgaga, võimaldades sellel taevakeha poolusi vaadelda. Siiani on kõik Päikest uurivad kosmoseaparaadid teinud seda selle keskteljelt ning seetõttu ongi taevakeha poolused siiani mõistatuseks.

Palju oskusteadmisi nõudva projekti kallal löövad kaasa ka Eesti insenerid meie ühest suurimast IT-ettevõttest Datel. Firma on juba aastaid Euroopa kosmoseagentuuriga koostööd teinud ja selle konkreetse projekti puhul on firma rolliks andmete kogumiseks ja säilitamiseks sobivate lahenduste valimine. Seega luuakse alus info analüüsimiseks ja kogutu põhjal teadusavastuste tegemiseks.

Dateli esindajate sõnul sai projekt alguse selle aasta alguses. “See, et me aitame teadlastel Päikest uurida on tegelikult globaalne ja ülioluline panus. Parem arusaam Päikesest lisab meile teadmist, kas Päike oma arengutega võib mõjutada meie elu palju rohkem, kui seni oleme osanud arvata,” selgitas Andreas Kiik Euroopa Kosmoseagentuuriga tehtava projekti olulisust kogu maailma jaoks.

Teadlaste jaoks on Solar Orbiter väga oodatud missioon, kuna võimaldab täpsemalt uurida, miks Päike nõnda omapäraselt käitub. Näiteks pakub teadlastele väga huvi Päikese magnetpooluste vahetumine, mis toimub umbes iga 11 aasta tagant. Pooluste uurimine võib aidata mõista, miks magnetpoolused muutuvad ja mis täpselt tähes sel hetkel toimub.

Nii omakorda on võimalik täpsemalt mõista ka Maale potentsiaalselt ohtlikke päikeseloiteid. "Poolused on meie jaoks hädavajalik uurimisobjekt, et me suudaksime neid protsesse paremini mudeldada," selgitas NASA teadlane Holly Gilbert. "Et ennustada kosmoseilma, peame me väga hästi mõistma Päikese magnetvälja," sõnas ta.