Winston Churchill on õpetanud: "Te peate magama lõuna- ja õhtusöögi vahel ning selles osas ei või järeleandmisi teha! Võtke riided seljast ja minge magama! Ärge arvake, et teete vähem tööd, kuna magate päeva jooksul. See on rumalate inimeste arvamus, kellel puudub kujutlusvõime. Vastupidi, jõuate teha rohkem, sest saate kaks päeva ühe asemel - noh, vähemalt poolteist."
Legendaarne briti riigimees propageeris tsüklilist ehk polüfaasilist und. See tähendab, et uni on jagatud ühe pika puhkeaja asemel päevas mitmeks lühikeseks perioodiks (näiteks neli korda pool tundi iga viie ja poole tunni järel, kokku kaks tundi und päevas jne.). See tähendab, et une kogukestus väheneb oluliselt ja ärkveloleku aeg kasvab nõnda 20-22 tunnini.
Polüfaasilise une filosoofia seisneb lühidalt lahti selgitades selles, et aeg on kõige tähtsam ressurss ning selle unele kulutamine kuritegu. Muidugi on selle režiimiga organismi harjutamine raske ja võtab aega, kuid midagi võimatut selles inimese jaoks pole.
Polüfaasilist und on praktiseerinud mitmed suurvaimud alates Leonardo da Vincist Thomas Edisoni ja Nikola Teslani. Meie kaasaegsetest on tuntuim tsüklilise une harrastajad Ühendriikide president Donald Trump.
Kuid milliseid tagajärgi võib aju väsimus kaasa tuua?