Kia lipulaev Sorento on uusim täiendus tootja taaselustatud linnamaasturite mudelivalikule. Noobel auto on disainitud ja loodud hakkama saama kõigega, mis elus ette tulla võib.

Esimese Korea autotootja uue põlvkonna keskmise suurusega linnamaasturite platvormile ehitatud autona tõstab Kia Sorento omas segmendis praktilisuse latti, pakkudes suuremate autodega võrreldavat ruumikust ja sõidumugavust ja rohkelt juhiabisid ning moodsaid turvalisuse lahendusi.

Uue mudeli puhul kasutatakse Sorento jaoks esmakordselt hübriidjõuallikat. Esialgu pole teada, kas tulemas on pistik – või tavahübriid, platvorm võimaldab mõlemat jõuallikat. Bensiinimootorite valikusse jääb kuuldavasti alles ka V6, mis aga Euroopas müügile jõuda ei pruugi.

Kia on sihiks võtnud üleilmse linnamaasturite turu, lisades Sorentole laia valiku erinevaid uuendusi, sealhulgas teabe- ja meelelahutusfunktsioonid, võrguteenused ja täiustatud juhiabisüsteemid.

Kia globaalse mudelivaliku alustala Sorentot on alates esmatutvustusest 2002. aastal müüdud rohkem kui 3 miljonit, kuni 2009. aastani lõi see laineid kompakt-linnadžiipide segmendis, sealt edasi aga keskklassi kõikjalsõitjate seas.

Täiesti uut Kia Sorentot esitletakse esmakordselt 3. märtsil 2020. aastal ning esimeste tarnetega alustab tootja peagi pärast Genfi näitust ja sellele järgnevaid esitlusi tänavu suvel.