Bangkoki Rajavithi haigla arstid on HIV ravimitest lopinavirist ja ritonavirist ja gripiravimist oseltamivir koosnevat segu juba inimestel testinud, näiteks paranes selle abiga märkimisväärselt Wuhanist pärit 70 aastase naise seisund.

"See ei ole küll otseselt ravi, aga patsiendi olukord paranes oluliselt. Enne positiivse proovi andnud naiselt võetud proov muutus negatiivseks vaid 48 tunniga," ütles Rajavithi haigla kopsuarst Kriangska Atipornwanich. Tema sõnul on see hea märk, ent vaja on teha veel terve hulk tööd, enne kui on võimalik kinnitada, et sama segu saaks ka standardravimina kasutada.

Ka Hiina võimud on sarnast segu juba haiguse raviks kasutanud ning kinnitavad, et see aitab haiguse kulgu leevendada. Samas on teatatud ka erinevatest reaktsioonidest - mõne inimese puhul on haigus aidanud nähtusid leevendada, teistel juhtudel aga kaasa toonud näiteks allergilisi reaktsioone.

Hetkeseisuga jääb ravikokteili kasutamine aga pigem varuvariandiks. Tai arstide sõnul kasutatakse seda vaid kõige karmimate haigusjuhtumite puhul viimase abinõuna.

Lopinaviri ja ritonaviri on ka varem koroonaviiruste puhul kasutatud. Näiteks leiti 2002. aastal, et see leevendab ka SARS-i nime kandva koroonaviiruse mõjusid ning loomkatsed on näidanud selle efektiivsust ka MERS-i puhul. Hiina ja Hong Kongi teadlased on alustanud ka kliiniliste katsetega, mille eesmärgiks on välja selgitada nende ravimite efektiivsus.

Ameerika Ühendriikides kasutatakse uudse koroonaviiruse ravimiseks remdesiviri nimelist ravimit, mis loodi esialgu ebola raviks, kuid mis polnud selles rollis just ülemäära efektiivne. Ka selle ravimi puhul loodetakse imerohtu 2019-nCoV vastu, kuid ametlikku kinnitust, kas ravim töötab või mitte, on oodata alles aprillikuuks.