Mõte sellise eksperimendi tegemiseks tuli Weckertil kolm aastat tagasi ühel demonstratsioonil viibides, kui Google'i kaardirakendusse Maps vaadates nägi ta, et see näitab piirkonnas liiklusummikut. Weckert mõistis aga, et tegelikult ajasid rakenduse segadusse protesteerijate telefonid, mis aeglaselt mööda tänavat nende taskus edasi liikusid.

Nii laenaski Weckert sõpradelt ja firmadelt kokku 99 telefoni ning otsustas väikese punase käru abiga rakenduses "ummikuid" tekitama hakata. "Küsimus oli minu jaoks see, kas sellist nähtust on võimalik lihtsamini esile kutsuda. Ma ei vaja ju tegelikult selleks inimesi, ma vajan lihtsalt telefone," ütles Weckert.

Nii kõndiski Weckert oma punase käruga mööda Berliini tänavaid. Tema sõnul tekkisid ummikud aga väikese viitega - enamasti võttis see umbes tunnikese. Tegelikkuses aga loomulikult mingeid ummikuid polnud, lihtsalt üks mees ja tema taga tõmmatavad 99 telefoni.

"See, mis mind seejuures päriselt huvitab, on tehnoloogia ja ühiskonna omavaheline suhe, täpsemalt see, kuidas tehnoloogia meid mõjutab ja muudab," selgitas Weckert oma katse tagamaid. Tema hinnangul on tehnoloogia muutunud nii võimsaks, et see nõuab meie kohanemist, mitte vastupidi.

Google Maps on tema hinnangul selle kohta väga hea näide - paljude inimeste jaoks on ebaselge, kuidas kaardirakenduses kuvatav info välja kujuneb, kuid samal ajal on sellel võimekus reaalsuses toimuvat olulisel määral mõjutada. Kui inimene näeb näiteks rakendusest, et teel on ummik, valib ta tõenäoliselt teise marsruudi.

Kunstnikul on ka terve hulk teisi inimeste ja tehnoloogia suhet puudutavaid eksperimente ja installatsioone. Neile saad pilgu peale visata Weckerti kodulehel.