Ühendkuningriik tegi Brexiti ja loobub ilmselt ka elektrilistest operatiivsõidukitest. Politsei peamised e-autode mured on seotud sõiduulatuse ja aeglase laadmimisega. Politseitöös on päris paras probleem, kui patrullautot peab keset tööpäeva tundide kaupa laadima või kui korrarikkuja tagaajamise käigus akupakk peaks tühjaks saama.

Kuna politseitööks sobivaid elektriautosid pole saadaval (või on need kallid), on viimasel ajal hakatud taas tasapisi e-autosid diislikütusel liikuvate patrullautode vastu vahetama. E-autod jäävad pigem selliste ülesannete täitmiseks, millega kiiret ei ole ning mida saab planeerida vastavalt autode kasutusvõimalustele. Näiteks sotsiaalselt raskete noortega suhtlemiseks, koolide külastusteks, asjaajamiseks jms.

UK kogemused on tõsiseltvõetavad ning võivad olla õpetuseks teistelegi – elektriautosid kasutatakse 30 regionaalses politseiüksuses 45st, kokku on politseinike käsutuses vähemalt 448 e-autot. Elektrilistele politseisõidukitele on raha kulunud ligi 1,5 miljonit naela.

Britid on muidugi marus: kes tuli sellise lolluse peale, et operatiivsõidukitena võtta kasutusele elektriautod? Pahameel on õigustatud selles osas, et kui patrullpolitseinik elektriauto hingeeluga tuttav pole, võibki sõit poolel teel lõppeda.

Päris ära nullida tehtud kulutusi ei tasuks, sest nii London kui teised suuremad linnad nõuavad heitmevabadust ja UK politsei on hea eeskuju elektriautode kasutajana, et inimesed hakkaksid oma tarbimisharjumusi muutma.