Vähemalt on see teadaolevalt esimene 5G tahvel. Forte ei imestaks, kui alati vilkad hiinlased on säärase aparaadi juba valmis klopsinud ja ise koduturule paisanud, aga teade sellest pole rahvusvahelisse meediasse veel jõudnud.

Igatahes, Samsungi (ja võimalik, et maailma) esimene 5G mobiilse interneti toega tahvelarvuti kannab nime Galaxy Tab S6 5G.

Nagu nimi viitab, on see põhimõtteliselt sama vana Galaxy Tab S6, mis ilmus algupärasel kujul möödunud suvel ja on hv.ee andmetel siinseilt edasimüüjatelt saadaval alates 589,99 euro eest. Lisandus muidugi 5G mobiilset internetti jagav modem, Qualcommi Snapdragon X50.

Tab S6 5G põhinäitajad:

* 10,5-tolline ekraan (AMOLED, 2569 x 1600 pikslit)

* Snapdragon 855 kiip

* 6 GB töömälu, 128 GB failiruumi

* 8 MP esikaamera / tagakaamera, millel on 13 MP lainurk- ja 5 MP ülilainurk-sensorid

* S Pen pliiats, nutiseade-arvutiks lahendus DeX, Dolby Atmos-võimelised kõlarid

* 7040 mAh aku (massiivne!)

* Lõuna-Koreas saab kingiks kaasa klaviatuurikatte ja videoteenuse YouTube Premium konto

Samung ei teatanud esialgu plaanist seadet mujal riikides müügile tuua, aga hoiab ehk vastavat infot oma suure meediaürituse tarbeks, mis toimub 11. veebruaril.

Hind on 990 900 wonni ehk meie rahas umbes 760 eurot. Lõuna-Korea sai esimesena üleriigilised 5G võrgud tööle (juba mullu aprillis), nii et seal on sellise tahvli soetamisel tõesti juba mingit mõtet, isegi kui vägevaid allalaadimiskiirusi näeb veel vähestes paikades. Kolmveerand maailma 5G kasutajatest ongi Lõuna-Koreas.