Kui palju on räägitud Motorola Razr volditavast telefonist, siis Samsungi uus mudel, millele viidatakse enamasti kui Z Flipile, on sellele disainikeele poolest väga sarnane. Telefonil on 6,7 tolline ekraanidiagonaal ja seda on võimalik kokku voltida täpselt nagu Razrit.

Telefoni välimisel osal on ühetolline ekraan, kust on võimalik kokkuvolditud põhiekraani korral näha teavitusi ja kellaaega. Samuti on väljaspool kaks 12 megapikslist kaamerat - põhikaamera ning sellele lisaks ka lainurkkaamera.

Kõrvaklapipesa telefonil ei ole, sisemusest leiab aga eelmise aasta Snapdragon 855+ protsessori, mis võib viidata sellele, et telefoni taheti esmalt klientideni tuua juba eelmisel aastal, kuid Galaxy Foldiga kaasnenud ulatuslike probleemide tõttu otsustati telefon edasi lükata. Samuti on telefonil 256 gigabaidine sisemälu ja 8 GB muutmälu.

Foldilt on laenatud üpris palju - telefoni hingede konstruktsioon on näiteks sarnane Foldi parandatud hingekonstruktsioonile. Võimalik on, et erinevalt plastist, mida kasutati Foldi puhul, võib selle ekraani katta aga hoopis uut tüüpi imeõhuke klaas.

Kui suur telefon kokkuvolditult siis on? WinFuture, mis esimesed andmed telefoni kohta internetti jagas, kirjeldab, et telefoni paksus volditult jääb 15,3 ja 17,3 millimeetri vahele. Lahtivoldituna on telefon 7,2 millimeetri paksune.

Sarnaselt teistele volditavatele seadmetele, tuleb aga ka Z Flip ilmselt turule üpris krõbeda hinnaga. Viidatud on, et juhul, kui telefon huvi pakub, tasub oodata vähemalt 1500 eurost väljaminekut.