Häkkimine toimus 1. mail 2018; Bezos ja Salman vestlesid "pealtnäha sõbralikult" suhtlusrakenduse WhatsApp teel. Kroonprintsi kontolt saabus tehnoloogiagurule pahavaraga nakatatud fail – Guardiani osutusel suure tõenäosusega video.

Järgnevate tundide jooksul laaditi Bezose telefonist alla suur kogus andmeid, mille sisu on The Guardianile teadmata.

Bezosi telefoni häkkimine Salmani käsilaste poolt võib seletada, et kuidas USA kõmuleht National Enquirer sai materjali üheksa kuud hiljem Bezosi eraelust detailse loo avamiseks.

See võib tekitada ka uusi küsimusi selle kohta, et mida Salman ja ta siseringi kuulujad ikkagi tegid enne ajakirjanik Jamal Khashoggi mõrva 2018. aasta oktoobris. Viimane töötas USA mõjukas päevalehes The Washington Post, mis kuulub aastaid Bezosi holding-firmale.

Digikriminalistid hakkasid Bezosi telefoni häkkimist uurima pärast National Enquireri artikli ilmumist 2019. a jaanuaris. Kõmulehe esindajad nimetasid oma allikana hoopis Bezosi tollase tüdruksõbra võõrandunud venda, aga edasine uurimine asetas kahtluse siiski bin Salmanile.

Salman hakkas enne Bezosit paljastava kõmuloo ilmumist lähemalt suhtlema ka David Peckeriga, kes on kõrgel kohal National Enquirerit käigus hoidvas firmas.

Saudi Araabia-poolsed asjatundjad usuvad, et Salman ründas Bezosit, kuna talle ei meeldinud The Washington Postis avaldatud lood Saudi Araabiast, ja et Bezos ajalehe omanik on.

Mida võiks sellest kõigest arvata USA president Donald Trump ja ta väimees Jared Kushner? Nende suhted Salmaniga ei jahenenud ka siis, kui USA luure teatas, et neil on põhjust uskuda, et kroonprints tõesti tellis Khashoggi mõrvamise.

Bezos esialgu kogu juhtumit ei kommenteeri, tema esindaja kinnitab ainult, et mees teeb uurijatega koostööd.

Mohammad bin Salman püüab Saudi Araabiasse rohkem lääne investoreid meelitada ja on tõotanud seni oma isa poolt valitsetud kuningriigi "uueks luua". Saame näha, kuidas värsked süüdistused tema renomeele mõjuvad.

Amazon on ka ise Saudi Araabiasse ja Araabia Ühendemiraatides äri alustamise vastu huvi üles näidanud. Viimati oli sellest meedias rohkem juttu möödunud aasta keskel.

Kroonprints on seni eitanud Bezosi telefoni ründamist ja Khashoggi mõrva tellimist. The Guardiani värske artikli vastuseks postitas Saudi Araabia USA saatkond Twitteri-säutsu, kus nimetab süüdistusi absurdseks ja nõuab asja uurimist, et faktid kätte saada.