Tõsi, volditavatest aparaatidest oli omajagu juttu juba äsjamöödunud aastal, nii et midagi raputavat siit ei näe. Kui aga siiski hetke oma aega kulutad, siis on keeruline jääda tuimaks naudingule, mida tekitab lustiliselt voolavat ojakest meenutava sisu liikumine üle volditava ekraani kohe klipi alguses. Nii moodne ja glamuurne!

Ülaloleva video peategelane on Inteli idee-tahvelarvuti Horseshoe Bend, mille müügiletoomiseks hetkel plaane pole (või siis asjaosalised neist veel ei räägi). See on ettevõtte jaoks juba vähemalt kolmas samalaadne projekt, nii et midagi võiks juba päriselt ka valmis saada.

Inteli tehnovõlurid nimetavad projekti juures meisterdamisel peamiste väljakutsetena sellise volditava ekraani saamist, mis 17,3-tollise suuruse juures kergesti ei puruneks (just nii suur Horseshoe Bendi ekraan on) ja küsimust, et kuidas leida piisavalt tõhus protsessori-aku duo, mis pakuks piisavalt jõudlust ja püsiks ühe laadimise järel terve päev töövõimeline.

Esimene päriselt turule jõudev volditav tahvel saab olema aga Lenovo ThinkPad X1 Fold, mida on USA-s oodata aasta keskel umbes 2500 dollari suuruse hinnaga.

Mõlemad siin käsitletud tahvlid (ja veel teisigi) olid tutvumiseks saadaval just täna lõppenud suurel tehnoloogiamessil CES 2020.