Škoda tunnuslause Simply Clever (lihtsalt nutikas) eeldabki lihtsaid ja nutikaid lahendusi, millega igapäevane autosõit mugavamalt sujuks.

Enamik pakutavatest lahendustest on küll kasutusel ka teistel automarkidel – pagasiruumi organiseerimislahendused, jalaviipega avatav pagasiluuk või isegi esiukse sisse peidetud vihmavari.

Muidugi on tore, kui kütuseluugi seespool peituva jääkaabitsa abil saab rehvimustri sügavust mõõta ning tore on leida kasulikke panipaiku, kus sõitjateruumis olevad lahtised esemed kenasti kinnitada. Kuid panipaigad on ka näiteks Fordi ja Volvo ning eriti PSA kaubikusektsiooni inseneride kinnismõte olnud ja ägedaid lahendusi leiab kuhjaga.

Värskeim ja tõeliselt nutikas lahendus on aga klaasipesuvedeliku paagi kork, mis avades muutub lehtriks. Ei mingeid eraldi vidinaid, mis alalõpmata kuskile vedelema jäävad, sest klaasipesuvedelikku ei pea ju iga päev peale kallama.

Selle tõepoolest nutika ning kasuliku lahendusega on varustatud uued Škoda Scala ja Kamiq mudelid, ja edaspidi ka kõik järgmised mudeliuuendused.

Tõenäoliselt saab seda lisavarustusena hankida ka teistele Škoda ja VW ning Seati mudelitele. Škoda veebipoest on võimalik uut tüüpi kaant osta, ent tahaks kangesti teada, kas see võiks sobida ka muudele markidele peale VAG-i?

Miks keegi teine pole seda siiamaani seda ära teinud? …või siis on, aga unustanud meile kõva häälega öelda!? Ja kas võiks kaaluda varianti, et ka suurtel klaasipesuvedelikukanistritel oleks olemas sarnane lahendus?