Ühene vastus sellele küsimusele puudub. Kui räägime taevatähtedest, siis vastus sõltub sellest kuidas ja millega me vaatame. Kui vaadata inimsilmaga, siis keskmine inimene on võimeline taevas nägema paari tuhandet tähte. Kui on tegu pimeda ja selge ilmaga, siis võib-olla isegi natuke rohkem. Kui aga loendada kokku kõik tähed, mida inimene näeb nii põhja-kui ka lõunapoolkeral, siis saab neid ligikaudu 10 000.

Tegelikult on see vaid väike osa kõikidest tähtedest. Meie Linnutee galaktikas on hinnanguliselt paarsada miljardit tähte. Seda on kümneid miljoneid rohkem kui see, mida palja silmaga võib näha.

Võib tunduda, et seda on tohutult palju. Kuid kui võtta kokku kõik tähed universumis, siis seda on väga vähe. Me teame praegu, et universumis eksisteerib umbes paarsada miljardit galaktikat. Igas ühes on umbes miljard või sadu miljardeid tähti. Kui see kokku võtta, siis on tähti üüratu arv või lõpmata palju.

Kuid see ei tähenda, et universum oleks täidetud tähtedega. Sest tähtedevahelised kaugused galaktikas nagu ka galaktikate omavahelised kaugused on tohutu suured. Tegelikult on universum üks väga tühi koht, kus tähed ja aine moodustavad vaid tühise osa.

*Pop(up)teadus on projekt, mille eesmärgiks on teadusliku teadmise populariseerimine ja ühtlasi tutvustada laiemale üldsusele eesti teadlasi, kes on leidnud tunnustuse akadeemilistes ringkondades. Kõik nad on oma eriala eksperdid. Pop(up)teadus on projekt teadusest ning inimestest, kes seda teevad.