Mitte väga üllatuslikult leiti, et kõige populaarsem ja enim telefonidesse paigaldatud rakendus on Facebook, millele järgnesid Facebook Messenger, WhatsApp, Instagram ja Snapchat. Tähelepanuväärne on see, et nii Messenger, WhatsApp kui ka Instagram, on tegelikult Facebooki omanduses.

Ettevõte omandas WhatsAppi 2014. aastal 19 miljardi USA dollari eest, Instagrami ostmine jäi veelgi varasemasse aega - 2012. aastasse ning piltidele keskendunud platvormi eest käidi välja valdkonna mõistes pisikene summa - miljard USA dollarit. Nagu näha, tasusid ostud ära ning hetkel on pea kõik populaarseimad äpid Facebooki käes.

Peaaegu oleks Facebooki käes kõik viis - räägitakse, et 2013. aastal käis suurkontsern kosilase jutuga ka Snapchati ukse taga ja pakkus välja, et kosjarahana leitakse 3 miljardit USA dollarit. Snapchat aga pakkumisega nõus ei olnud ning nii ongi nüüd tegemist ainsa esiviisiku rakendusega, mis Facebookile ei kuulu.

Esikümnesse kuulusid lisaks varemmainitud rakendustele veel Skype, TikTok, UC Browser, YouTube ja Twitter. Tähelepanuväärne on ka see, et esikümne rakendustest kaheksa pärinevad USAst, kaks Hiinast. Samuti on pea kõik rakendused sotsiaalmeedia või telekommunikatsioonirakendused.

Kõige populaarsemate äppide esikümme:

  1. Facebook
  2. Facebook Messenger
  3. WhatsApp
  4. Instagram
  5. Snapchat
  6. Skype
  7. TikTok
  8. UC Browser
  9. YouTube
  10. Twitter


Mis toob aga leiva lauale?

App Annie analüütikud uurisid aga ka seda, millised rakendused omanikele enim raha teenivad ning seal on pilt oluliselt kirjum. Tuleb välja, et majanduslikult kõige kasumlikum rakendus on Netflix, millele järgnevad mõnevõrra üllatuslikult Tinder ja Pandora Music. Üldiselt võibki öelda, et valdav osa enimteenivatest rakendustest on seotud voogedastusega.

Veel lähtub edetabelitest, et kõige populaarsemate ja enimteenivate rakenduste nimekirjas on vaid üks kattuv nimi - YouTube. Lisaks sellele, et videotele müüakse reklaame, on platvorm viimasel ajal suutnud lisaraha teenida ka enda toodetud sarjadega ning oma muusika- ja videoteenuse tellimuste müügiga.

Enimteenivad äpid:

  1. Netflix
  2. Tinder
  3. Pandora Music
  4. Tencent Video
  5. LINE
  6. iQIYI
  7. Spotify
  8. YouTube
  9. HBO NOW
  10. Kwai