Täisekraanil ilmuma hakkama teavituse põhjuseks on see, et selle aasta lõpus saab läbi 10 aastane tugi, mida Microsoft operatsioonisüsteemile pakkus. Kuna ühtegi uuendustepaketti tulemas ei ole, on Windowsi loojate hinnangul vana tarkvara kasutavad arvutid suuremas ohus. Microsofti esindajate sõnul on seekordne teavitus seejuures selline, mis ise eest ära ei lähe ning selleks, et see kaoks, peab "kasutaja sellega tegelema".

Vanema Windowsi kasutajad on juba selle aasta algusest vähemhäirivaid teateid klienditoe lõppemisest saanud, kuid nüüd on Microsoftil plaanis panna tõesti kõik kasutajad uue Windows 10 poole vaatama. Samuti on loodud põhjalik kampaania, millel on kaks läbivat soovitust: osta uus arvuti või hangi enda vanale arvutile Windows 10.

"Uued ja tänapäevased PC-arvutid on kiired (tänu SSD-ketastele) ja vastupidavad, kauem kestvate akudega, kuid lisaks on väga hea PC-arvuti keskmine hind ka oluliselt madalam kui 5–10 aastat tagasi," kirjutatakse Microsofti lehel. Samuti tuuakse välja, et Windows 10 süsteemile üleminek on lihtne ja seda kasutavad arvutid käivituvad kiiremini.

Äriklientidel on võimalik ka tulevikus jätkuvalt aga Windows 7 operatsioonisüsteemi probleemideta edasi kasutada nii, et saadakse ka uuendusi. Ka nende jaoks pole see aga tasuta, vaid teenuste eest on vaja välja käia esimese aasta jooksul 25 dollarit (Enterprise) või 50 dollarit (Pro) aastas seadme kohta. Microsofti sõnul kahekordistub teenuse hind seejuures iga aastaga, seega tegemist on vaid lisaaja ostmise võimalusega nende jaoks, kellele üleminek nii lihtne ei ole.

Lisaks Windows 7 operatsioonisüsteemile on Microsoft sarnast kampaaniat alustanud ka Office 2010 puhul. Ka selle tarkvara ametlik tugi kaob ära aasta pärast ning Microsoft soovitab kõigil klientidel kasutusse võtta hoopis nende tasulise pilvelahenduse Office 365.