Loomulikult proovib kuulsa narkoparuni vend oma kuulsast nimest kasu lõigata ning seetõttu ongi uuel telefonil üpris tavapäratu nimi: Escobar Fold 1. Hind on aga üpris soodne - saadaval on 350 dollarine variant, millel on 128 GB sisemälu ning ka kallim, 512 GB versioon, mille eest tuleb välja käia 500 USA dollarit. Muutmälu on vastavalt 6 või 8 GB.

Praeguse plaani kohaselt kasutaks seade Android 9 operatsioonisüsteemi ja Qualcommi Snapdragoni 8. seeria protsessorit (Snapdragon 855). Telefonil on kaks 16 ja 20 megapikslist kaamerat ning samuti kaks 7,8 tollist AMOLED-ekraani.

Telefoni loonud Roberto Escobar ei plaani aga konkureerida nende ettevõtetega, kes praeguseks juba volditavad telefonid loonud on, vaid on sihikule võtnud hoopis Apple'i. "Ma olen paljudele inimestele öelnud, et ma võiksin Apple'ile ära teha ning kavatsen selle lubaduse ka ellu viia," ütles Escobar. "Mu eesmärk on Apple'it võita ning ma kavatsen seda teha ajades oma asja, täpselt nii nagu ma seda alati teinud olen," lisas ta veel.

Intervjuus Digital Trendsile paljastas Escobar ka, kuidas tal seda plaanis teha on. Järgmise aasta kuuendal jaanuaril kavatseb ta algatada Apple'i vastu ühishagi ning on ise panustanud miljon USA dollarit. "Nad on petised ja nüüd valmistumegi ühiseks kohtuasjaks. Nad petavad inimesi ja müüvad kasutuid ja ülehinnatud telefone. Aga enne kui ma nad kohtusse kaeban, tahtsin näidata, et minu telefon on nende omast parem," kurjustas endine kartelli liige ning lubas, et kõik võidetud raha antakse inimestele tagasi. Ühishagi eeldatavaks mahuks on tema hinnangul 30 miljardit USA dollarit.

Tulles tagasi aga telefoni juurde, siis Escobar ei väsinud seda kiitmast ning kinnitas, et nii turvalisuse kui ka vastupidavuse poolest teeb see praegustele volditavatele telefonidele silmad ette. "Mu telefon ei saa puruneda, kuna selle ekraan pole klaasist nagu Samsungil. Meie ekraan on tehtud erilisest plastist, kuid meil on siiski parim eraldusvõime. Meie erilist plasti on väga raske lõhkuda," lubas ta.

Endisele narkoärimehele omaselt on suur rõhk turvalisusel. "Meil on erilised turvalahendused, mis ei luba kellelgi lähedal oleval näiteks bluetoothi abiga seadmele ligi pääseda. Veelgi enam, ka valitsused ei saa seadmele ligipääsu," ütles Escobar. "Ma ei ütle, et see 100% turvaline, kuid ma ütlen seda, et nii Apple'i kui ka Samsungi seadmed on kõikidele maailma valitsustele avatud. Meie omad ei ole."

Esialgu plaanitakse toota 100 000 telefoni ning neid on võimalik kasutada kõikjal maailmas. Rohkem infot telefoni kohta ning seda tellida saab Escobari kodulehelt.