Silver Keskküla on kaasanud rea Eesti tuntud idufirmagurusid ja teinud valmis nutirakenduse Supervaisor, mis tahab olla omamoodi liikluskultuuri “Teeme ära!”.

Äpp on esimesi päevi Eesti liiklejatele avatud ning nn varaste kasutajate toel peab selguma, mida tuleks teha teisiti.

Esimene tagasiside ühismeediast on pigem positiivne, visatakse nalja, et eestlaste pealekaebamiskultuur ongi saanud suurepärase väljundi. Supervaisori nime on imestatud ning suupärastatud see “liikluskaebamise” äpiks. On neid, kes tahaksid kaebamiskultuuri laiendada ka naabrite muusikamaitsele jne.

Ühesõnaga, kõlapinda jagub. Tegime endale kasutajakontod ja vaatasime, kui keeruline või lihtne Supervaisor on. Ühtlasi tekkis kohe ka terve rida küsimusi, millele palusime vastuseid nii tegijatelt, PPA-lt kui AKI-lt.

Kasutajaks saab mõne minutiga

Asi iseenesest on lihtne: kui sul on nutitelefon, saad sa äpipoest tasuta alla laadida Supervaisori, end regada ja võidki hakata punase tulega teega ületajaid, liiklusraevus autojuhte või arutuid kihutajaid filmima ja videolõike Wi-Fi kaudu üles laadima.

Registreerimiseks tuleb rakendusse sisestada oma telefoninumber, vastuseks saad sõnumiga 6-kohalise koodi ning siis tuleb anda luba GPS andmete edastamiseks. Järgmisena pakub rakendus kategooria, kuhu alla video liigitada.

Neid on 3: parkimine, liiklus, ühistransport. Neljandana saad lisada oma “missiooni”. Kategooriad edastatakse ingliskeelse üleskutsena improve (paranda, muuda paremaks).

Veel üks samm: luba kaamera kasutamine: jah, palun! Viimaseks lubadus, et sõidu ajal ei filmi ja voila! lähebki lahti: filmid püstiasendis kaameraga liiklushuligaani ja paned video Supervaisorisse teele.

Supervaisori andmebaasis töötleb videosid tehisintellekt, mis märgib kaardile automaatselt kohad, kus toimub rohkem rikkumisi. Statistikat saab kasutada näiteks liikluskorralduse turvalisemaks muutmiseks.