Venemaa riigiduuma andis muudatusest teada lakoonilise teadaandega: "Krimmi ja Sevastopolit kuvatakse nüüd Apple'i rakendustes kui Venemaa territooriumi". BBC katse aga näitas, et nii kuvatakse olukorda ainult nendele kasutajatele, kes kasutavad telefonis Venemaale suunatud Apple'i rakendustepoodi.

Apple on Venemaaga juba kuid probleemi üle arutanud ning riigiduuma on nõudnud, et "ebatäpsus" ära parandataks. Apple on kompromissina välja pakkunud, et võiks maa-ala kuvada kui vaidlusalust ala, mis pole ei Ukraina ega Venemaa osa.

Venelastel oli varrukas aga üks trump - nimelt on Krimmi Ukraina territooriumiks kuulutamine Venemaa seaduste kohaselt kriminaalrikkumine. Seda tuletati ka Apple'ile meelde, mille tagajärjel muutus ellu viidigi.

"Siit enam tagasiteed ei ole. Olukord Apple'iga on lahenenud, me saime kõik, mis tahtsime," ütles riigiduuma turvalisuse ja korruptsioonivastase võistluse komitee esimees Vassili Piskarjov. Apple olukorda hetkel kommenteerinud ei ole.

Google ei näita oma kaardirakenduses Maps piirkonda kummagi riigi osana, kuid kasutab kohanimede puhul venekeelseid nimesid ja kirjapilti.