“Robotexil osalemine on üsna loogiline, sest üritus toob kokku kõiksugu tehnikahuvilisi, kes uusi ja põnevaid lahendusi otsivad. Sobime sinna hästi,” rääkis Fractory CEO Martin Vares Robotexi võlust.

Robotitest laevadeni

Fractory on tänaseks jõudnud kanda kinnitada Baltimaades, Skandinaavias ning UK turul. Pakkudes metalldetailide tootmise kohest hinnastamist, on veebiplatvormist kasu nii tööstusharule kui ka hobinokitsejatele.

“Põhiline fookus on ikkagi ettevõtete teenindamisel. Meie kliendid tulevad väga erinevatest valdkondadest – esindatud on laeva-, mööbli-, masinaehitus- jt tööstusharud. Nende suured mahud võtavad enamiku meie ressursist,” kirjeldas Vares tänast klientuuri.

Samas pakub tootmisplatvorm abi ka hobinokitsejatele, kellel on nüüd võimalus kas või ühte detaili tellida.

“Saame palju tellimusi seoses hobiprojektide või prototüüpidega. UK-s on võitlusrobotite kommuun meid üles leidnud, sest suudame neile pakkuda sobilikke materjale erilahendusteks. Ka Robotexi võistlejad saaksid seda võimalust ära kasutada,” soovitas Vares.

Elon Musk jõudis ette

Seekord tekkis küll mõte liiga hilja, aga juba järgmisel aastal sooviks Fractory meeskond ka oma robotiga lahinguväljale astuda.

“Üritus on ju kihvt ning jõudsin üks hetk juba töökaaslastega arutada, milline robot võiks võitlusareeni puhtaks pühkida. Jõudsime välisskeleti lahenduseni, mis Strenxist tehtuna võitmatuna püsiks. Nüüd jõudis Elon Musk aga meie idee Cybertrucki näitel kõigile välja pasundada,” siunas Fractory juht Muski.

Kuidas Fractory tootmist lihtsustab?

Fractory pakub metallitööde tellimiseks senist erinevat lähenemist. Kui tavaliselt peab klient tootjaid telefonitsi või meilitsi taga ajama, siis Fractory puhul on asi lihtsam.

Nende platvormile saab laadida nii tootmisjooniseid kui 3D mudeleid. Seejärel teeb süsteem mõne sekundi jooksul kalkulatsioonid, et pakkuda hind ning tarneaeg.

Arvutuste tegemisel võetakse arvesse nii materjali, kogust, detailide geomeetriat kui ka kliendi asukohta. Nõnda on võimalik võrrelda erinevate lahenduste hindasid ning sobivaim vaid paari klikiga tootmisse saata.

Jaga
Kommentaarid