„Tootearenduse ja tootmistehnika eriala tudengid toovad Robotexile sel aastal lausa kolm lastemagnetit – mängud, mida saab mõnuga mängida ning samas jälgida, kuidas toimib tänapäevase tööstustehnika seadme sisemus,“ ütles TalTechi mehaanika ja tööstustehnika instituudi teadur Toivo Tähemaa. Ta selgitas, et mängud annavad noortele aimu inseneriteadmiste vajalikkusest ja tudengitele võimaluse põnevas vormis saadud teadmisi rakendada.

Laeva Saatus on mäng, kus võistlejad peavad puldiga juhitava laeva saama punktist A punkti B läbides erinevaid takistusi, mida juhib teine mängus osaleja.

TiltBall on lauajalgpallimäng, kus lisaks automatiseeritud pallitagastus- ja punktilugemise süsteemile teeb mängu eriliseks kallutatav mänguväljak ning ainukordne disain.

Käesurumisrobotiga saab oma jõudu katsetada sarnaselt traditsioonilisele käesurumisvõistlusele, ent roboti eesmärk on võitmise asemel hinnata mängija tugevust ning tutvustada samaaegselt õpilastele elemente näiteks pneumaatikast, elektroonikast ning informaatikast.

Lisaks põnevatele mängudele saavad huvilised osaleda erinevates TalTechi töötubades, kus saab katsetada näiteks muusika programmeerimist, valmistada käepärastest vahenditest robotit ja palju muud. Töötubadesse saab registreeruda siin.

TalTechi boksis saab uudistada Iseautot, Iselaeva, tudengisatelliiti ja õppetöös kasutatavat drooni. Samuti on kohal ülikooli pop-up meenetepood ja tudengivormel.

Robotex on Tallinna Tehnikaülikoolist välja kasvanud iga-aastane sündmus ja planeedi suurim robootikafestival, mis toob kokku tuhanded robootika-, teaduse- ja tehnikahuvilised. Festival on täidetud erakordsete võistluste, siginat-saginat täis messiala, põnevate töötubade ning palju muuga.

Robotex toimub 29. novembrist 1. detsembrini Saku Suurhallis.

Jaga
Kommentaarid