Uuringus osalejatelt küsiti nende endi arvamust oma tervisliku seisundi kohta olevikus ja lisaks paluti hinnata, milliseks kujuneb see tulevikus. Veel olid uuringus küsimused ka toitumise, stressi ja sotsiaalsete suhete kohta. Küsitluses osales 2784 inimest ja vastajatest 68 protsenti olid naised, keskmise vanusega 49 aastat.

Võrreldes naistega tuli ilmsiks, et mehed oma hinnangutes pidasid end füüsiliselt aktiivsemaks ning uskusid, et ka vananedes nende füüsiline võimekus sporti teha ja liikuda säilib. Toitumise osas erinevusi polnud, nii mehed kui naised arvasid, et toituvad tervislikult.

Vastanud meeste andmete põhjal tuli ilmsiks, et neil esines naistest rohkem kõrget vererõhku, diabeeti, suuremat kolesteroolitaset ja tubakatoodete tarbimist.

"Oli väga üllatav, et mehed tundsid end olevat sama terved kui naised, hoolimata sellest, et neil oli rohkem tervisehädasid,” ütles dr Sood.

"Avastasime, et hinnangud oma tervislike harjumuste osas meeste ja naiste vahel erinevad, kuid on väga palju sõltuvad sellest, mida konkreetselt küsitakse. Näiteks füüsilise aktiivsuse osas vastused erinesid, toitumise osas mitte. Seda on hea teada ning erinevustega tuleb arvestada terviseprogrammide koostamisel," ütles Rico Sood, Mayo kliiniku sisearst ja uuringu kaasautor.

"Sellel erinevusel võivad olla kultuurilised juured, sest on teada, et sugu mõjutab enesetõhusust ehk seda, kuidas inimese ise usub oma võimekusse tulla toime teatud ülesandega või saavutada konkreetseid eesmärke," ütles dr Sood.