Microsofti esindaja ütles Gizmodole, et praeguse plaani kohaselt võivad digitaalse abimehega hüvasti jätta Ühendkuningriigi, Austraalia, Saksamaa, Mehhiko, Hiina, Hispaania, Kanada ja India kliendid. Ülejäänud riikides jääb teenus aga siiski alles.

Samas tundub, et Microsofti üldine strateegia ongi Cortana n-ö tavapärase kõnet mõistva digiabilisena ära kaotada ning pigem integreerida see oma üldistesse, pigem äriklientidele mõeldud teenustesse. Microsofti esindajad on öelnud, et tulevikus võib digiabilise leida hoopis Office 365 programmidest, kuid seal esineb see hoopis teises rollis, aidates infot organiseerida ja planeerida.

Microsofti tegevjuht Satya Nadella on samuti tõdenud, et Cortana ei ole võimeline konkureerima teiste suurte digiassistentidega nagu Amazoni Alexa või Google'i Assistant. Seejuures on ettevõtte siseselt toimunud mitmeid ümberkorraldusi ning liigutatud on digiabilise arendamise osakonna juhte ja töötajaid.

Microsoft ja Amazon on ka omavahel käed löönud - eelmisest aastast on osadest Microsofti toodetest leidnud hoopis Amazoni Alexa digiabilise ning samuti on ettevõte näiteks Amazoni nutikõlarid oma poodidesse müügile võtnud. Amazon on samuti vastutasuks pakkunud Microsofti toodetele ligipääsu oma poele.

Kui praegu saad Alexa oma arvutisse alla laadida Microsofti veebipoest, siis arvestades Cortana järk-järgulist taandumist ei pruugi kaugel olla ka hetk, kus vaikeseadena paigaldatakse meie kõikide arvutidesse hoopis Alexa.