Esialgu arvas Longino, et tegemist on lihtsalt mõne võõrliigiga, kes on näiteks poemulla abiga uude koju sattunud. Laborianalüüsid aga näitasid, et tegemist on uue liigiga, kes on seejuures Longino Utah's asuva kodupiirkonna põlisasukad ning neil on mitmeid sarnasusi kõrvalosariigis Arizonas elutsevate liikidega.

Tegemist on üpris haruldase liigiga, eriti Loode-Ameerikas, kus seni on leitud vaid üksikuid isendeid Utah' osariigi pealinna Salt Lake City ligidalt. Tavaliselt elutsevad sellised liigid pigem niisketes tingimustes, troopikas ja lähistroopikas. Utah on aga kuiv osariik, mis on tuntud näiteks oma soolakõrbete poolest.

Strumigenys ananeotes

Sipelgateadlane oletab, et niiskete ja soojade elutingimuste lembeline liik võis Utah' kuivades tingimustes elada sügavamal maapinnas. Kuna viimase 150 aasta jooksul on aga usinalt tegeletud pinna niisutamise ja metsade istutamisega, võisid olendid otsustada elu maapinnal proovida. Just sellel põhjusel on uus liik saanud nime Strumigenys ananeotes, mis tähendab "värskelt pinnale tulnud".

Longino enda hinnangul on tegemist hea õppetunniga nii talle kui ka kõikidele teistele teadlastele. Teadusajakirjas Western North American Naturalist, kus ta Douglas Booheriga koostatud liiki vaatlev ja kaardistav teadustöö ilmus, kirjutatakse : "Me loodame, et avastus julgustab loodusuurijaid panema pähe pealambid ning võtma kätte luubid ja veetma soojadel suveöödel oma koduaias rohkem aega."