"Ühiskaart mTaskus on mobiilne Ühiskaart, millega saab valideerida oma sõiduõigust ühistranspordis, kasutades selleks nutitelefoni. MTasku äpis tuleb vaid avada Ühiskaart ning puudutada telefoniga validaatorit. Teenuse kasutamiseks peab telefonis olema turvaline NFC SIM-kaart, mille saab endale soetada Telia Eesti esindustest või e-poest,“ selgitas Telia Eesti ärikliendi üksuse juht Tarmo Kärsna.

NFC SIM-kaart võimaldab muuhulgas näiteks ühiskaarti telefonis kasutada ka juhul, kui telefonil aku tühjaks saanud, või internetiühendus parajasti puudub. Kuna sellist kaarti pakub Eestis ainsana hetkel vaid Telia, siis saavadki selle endale tellida vaid Telia ja Diili kliendid. Ilma erilise SIM-kaardita lahendust hetkel kasutada ei saa ning peale selle on päris mitu piirangut veel.

Näiteks saab esialgu Ühiskaarti mTaskus kasutada aga vaid Tallinnas ja Harjumaal, Tartus ning Pärnus. Ülejäänud Eesti piirkonnad lisanduvad järk-järgult lähiajal. Samuti peab arvestama, et hetkel töötab Ühiskaart mTaskus vaid Android operatsioonisüsteemiga telefonides.

"Peame jätkuvalt oluliseks tulevikku vaatavaid teenuseid ja nende pidevat edasiarendamist. Nüüd olemegi koostöös Teliaga saanud valmis uue lahenduse, mis teeb reisimise veelgi mugavamaks, tuues Ühiskaardi kasutajate mobiiltelefoni,” sõnas ühiskaardi lahendust pakkuva AS Ridango müügidirektor Argo Verk.