Apple'i plaanidega kursis olevad allikad viitasid väljaandele, et ettevõttel on plaanis müüa koguni 80 miljonit 5G mudeliseeria telefoni. Kokku saab seerias olema kolm telefoni, mis kasutavad Qualcommi 5G kiipe.

Võrdluseks - hetkel kõige populaarsemat Apple'i mudeliseeriat - iPhone 6 - on müüdud üle 200 miljoni ühiku. Silmas tuleb seejuures aga pidada seda, et üldiseks trendiks telefonimaailmas on olnud pidev müüginumbrite langemine ning Apple ei ole selles suhtes mitte mingisugune erand.

Ka analüütikud arvavad, et just 5G telefonid võiks olla see imerohi, mis Apple'i müüginumbrid taas kasvama paneb. Suur osa teistest telefonitootjatest on juba ammu oma 5G mudelid välja toonud ning ka USA-s läbi viidud uuringud näitavad, et mitmed potentsiaalsed iPhone 11 ostjad võisid oma praeguse ostu edasi lükata lootuses lähiajal juba õunafirma 5G telefonimudel osta.

Nikkei Asian Review toob veel välja, et Apple'il on uute iPhone'ide toel plaan taas Huaweilt maailma suuruselt teise telefonitootja koht ära kahmata. Samuti viidatakse, et kuna Apple on klientide seas väga populaarne bränd, tooks nende 5G telefonimudel kaasa ilmselt ka suurema 5G võrkude ja toodete arendamisbuumi, eriti väljaspool Hiinat.

Hetkel on hiinlaste (valdavalt Huawei) käes valdav osa 5G võrkude arendamisprojekte, sealhulgas mitmes Euroopa riigis. GSMA on viidanud, et 2025. aastaks on Hiina ettevõtete loodud võrkudes 600 miljonit 5G klienti, ehk umbes 40 protsenti kõikidest 5G seadmetega klientidest maailmas. Arvatakse, et Apple'i 5G telefon paneks võrkusid arendama ka USA sideettevõtjad, näiteks AT&T ja Verizoni, muutes 5G lahendused kõikjal maailmas rohkem kättesaadavaks.