Enamik prussakaid tegelikult piima ei anna, aga on üks erand - Diploptera punctate. See on ainus teadaolev prussakas, kes sünnitab oma pojad ise ning kes toidab neid valgukristalle sisaldava piimaga.

Fakt, et putukas toodab piima, on päris põnev, kuid teadlasi paelus rohkem tõsiasi, et see piim sisaldab oluliselt enam energiat kui lehmapiim.

Prussakapiim on kõrge kalorsusega täiuslik toit, kus on aminohapetest tulvil valke, rasvu ja suhkruid. Samas ei sobi see toit kindlasti neile, kes soovivad kaalust alla võtta. See pigem on lihtne lahendus inimestele, kes näevad igapäevaselt palju vaeva toidust kalorite ja toitainete kättesaamiseks. Kasvõi toidulisandina.

Piima prussakatelt saamine võib aga keeruliseks osutuda. Seetõttu otsustasid India teadlased analüüsida piimavalgu kristallide tootmise eest vastutavaid geene ning katsetada, kas nad suudavad valgukristalle kuidagi laboris paljundada.

Geenianalüüsid on seni hästi läinud, on leitud vajalikud geenikombinatsioonid, kuid katsetused valgukristallide paljudamise osas alles käivad. Loodetavasti lähevad need edukalt ning varsti saame me kõik prussakapiima mekkida.