Naastudega talverehvide kasutamine on lubatud 15. oktoobrist kuni 31. märtsini. Talverehvide kasutamine on 1. detsembrist kuni 1. märtsini kohustuslik. Lamellrehvidega on lubatud sõita aastaringselt, aga seda ei soovitata, sest suverehvidel on hooajaliselt olulisi eeliseid lamellide ees.

Kui suurem osa sõitudest tehakse autoga linnas, on soovitatav talvehooajal eelistada lamellrehve, mis ei “kisu” asfaltkattest lahti ega paiska õhku nii palju tolmuosakesi kui naastud. Tallinnas on soovituslik kasutada lamelle.

Kui läheb rehvivahetuseks, on mõistlik enne allaviskamist nii suve- kui ka talverehvid kriitiliselt üle vaadata ja vajadusel soetada uus rehvijooks: rahvatarkus ütleb, et helkur on odavaim elukindlustus, korralikud rehvid aga aitavad hoida auto kindlustuskulud mõistlikena.

Eesti oludes võiks nii suve- kui talverehve vahetada enne kui jääkmuster miinimumini kulub või vähemalt kolme hooaja tagant.

Rehvivalik on lai, parima valiku tegemiseks võiks margiesindusest või rehvispetsilt nõu küsida või lugeda lisaks soomlaste rehviteste, mida teevad igal aastal nii Tuulilasi kui ka Tekniikan Maailma.

Loe edasi SIIT