Otsapidi on sellesse saagasse seotud kaks maailma ajaloos väga tuntud isikut – Saksa-Rooma keiser Joseph II (1741-1790) ning Prantsuse kuninganna Marie Antoinette (1755-1793), kes teatavasti kaotas elu Prantsuse revolutsiooni turbulentsetel aegadel giljonitiini läbi.

Nimelt soovis Karl Friedrich von Rehbinder abielluda Põhja-Brabantist pärit Nassau-Oranje aadliperekonna liikme krahvinna Gertrude von Nassau zu Leckiga (1768-1837). Kuigi Rehbinderi isale kuulusid Udriku, Imastu, Polli, Saku , Liigvalla ja Vanamõisa mõisad, pidasid kosilased seda väheseks ning arvasid, et kohane oleks, kui tulevasel abikaasal oleks vähemalt krahvitiitel.

Gertrude oli printsess Marie Antoinette sõbranna ja kauge sugulane, Marie Antoinette omakorda Saksa-Rooma keisri Joseph II õde. Seepärast andiski Saksa-Rooma keiser Joseph II 1787. aastal oma õe palvel Karl Friedrichi isale, Udriku mõisahärrale Otto Magnus Rehbinder zu Uddrich'ile (1727-1792) krahvitiitli.

Seeläbi sai krahviks ka Karl Friedrich ning õnnelikud pulmad peeti 1786. aastal Lausanne'is ning koos elati õnnelikult elu lõpuni. Abielust sündis viis last. Neli krahvi - Otto Albrecht Friedrich, Paul Eduard, Gustav Konstantin ja Carl Jacob August ning üks krahvinna - Karoline Luise.

Selle põneva perekonnaloo, mis seob omavahel Rehbinderid ja märgilise tähtsusega Euroopa kroonitud pead, tausta avasid möödunud nädalal Eestit ja ka Saku Õlletehast külastanud Rehbinderite suguvõsa Rootsis elavad liikmed.