USAs New Jerseys matkama läinud James Prudenciano ja Paige Paruso matk ei läinud päris nii nagu nad ette olid planeerinud. Hartshorne Woodsi pargis pimedas ringi uidates jalutas paarikene ekslikul kombel üle kaljuääre ning kukkusid Navesinki jõkke.

Kui Parusol õnnestus probleemideta vette maanduda, siis Prudenciano kukkus õnnetult seljaga kivi peale, mille tulemusel tekkis tal seljas kolmes kohas luumurd. "Ma karjusin, et ma suren ära, sest mul oli päriselt selline tunne," ütles mees intervjuus kohalikule telekanalile. "Ma arvasin, et nüüd on lõpp. Ma päriselt jätsin juba eluga hüvasti," meenutas ta olukorda.

Paari elud päästis aga Prudenciano randmel olnud Apple'i neljanda seeria kell, millel on funktsioon, mis tuvastab seda kandva inimese kukkumise ning juhul, kui inimene ei anna teada, et kõik on hästi, võtab ühendust hädaabiga.

Kuigi mees on vaid 28-aastane ning seega Apple'i seade automaatselt teenust sisse ei lülita, oli Prudenciano otsustanud mingil põhjusel seda käsitsi ise teha. See otsus võiski nüüd päästa mehe elu, kuna armastajad peale korjanud päästepaat oli kohale tulnud just kella teadaande peale.

Selle aasta alguses kirjutasime ka sarnasest juhtumist Norras, kus sama funktsioon päästis õnnetult kukkunud 67-aastase mehe elu. Mees kukkus oma vannitoas, mille tulemusel sai ta mitu luumurdu näo piirkonda. Kohalike ametivõimude sõnul oli mees leidmise hetkel verine ning teadvusetu, kuid taas andis Apple'i kell juhtumist teada ning see võis mehe elu päästa.

Apple'i kõige uuemal, viienda seeria nutikellal on ka rahvusvaheliste hädaabikõnede funktsioon, mis tähendab, et suure tõenäosusega on kell võimeline hädaabiteenustele helistama ka väljaspool kasutaja koduriiki. Apple tunnistab aga, et kõikides riikides teenus kahjuks ei tööta.