Igaüks, kes vajab kopsakat summat raha ja ei pelga maha müüa õiguseid oma näole, võib teenida kuni 100 000 naelsterlingit (u 116 200 eurot), kui müüb oma näo robootikaettevõttele, mis hakkab seda kasutama inimnäoliste robotite juures.

Londonis tegutseva allhankefirma Geomiq hiljutise blogipostituse osutusel otsib robootikaettevõte praegu “lahket ja sõbralikku“ nägu, mida panna ette tootmisesse minevale inimesetaolisele robotile.

Pole välistatud, et nägu hakatakse kasutama tuhandetel robotitel kogu maailmas, mistõttu on ettevõte valmis litsentsitasuna maksma koguni 100 000 naela. Kõnealune robot on konstrueeritud „virtuaalseks sõbraks“ vanainimestele ja peaks tootmisesse minema järgmisel aastal.

Ehkki roboti loonud ettevõtte ja selle investoritega sõlmitud vaikimiskokkuleppe tõttu ei ole Geomiq volitatud ei robootikaettevõtte ega ka käimasoleva projekti kohta eriti palju teavet avaldama, on allhankija kinnitanud, et nende klient on erarahastusega ning pälvinud investeeringuid mitmelt riskikapitalistilt ja ühelt Hiina juhtivalt sihtasutuselt.

„Me mõistame, et see on äärmiselt ebatavaline pakkumine, ja et enda näo litsentsimine on potentsiaalselt väga suur otsus,“ rõhutas Geomiq, lisades, et pakkumisest huvitatud inimesed võivad saata enda foto e-kirjaga.

Kuulu kohaselt on robootikaettevõte konkreetse inimnäolise roboti arendamisega tegelenud viis aastat. Projekti salajase iseloomu tõttu on anonüümsus äärmiselt oluline.

Kandidaatidele, kelle nägu osutub projekti järgmisse etappi valituks, lubatakse siiski saata üksikasjalik teave projekti kohta.

Huviline, saada oma näopilt e-kirjaga aadressil faces@geomiq.com