Sellenädalane küsimus: šokolaaditahvli pakendit avades on magus ise pakitud alati tagurpidi, et siis põhjaga avaja poole ja šokolaadi klotsikesed (sellel olev muster või logod) allapoole. Kas on mõeldud šokolaad alati paberist välja kallutamiseks (tavaliselt seda tarbitakse ikkagi pakendi vahelt) või on sellel mingi teine põhjus?

Vastab: Orkla Eesti kommunikatsioonijuht Ruth Roht.

Tegelikult on kõik „vaatenurga“ küsimus. Kas šokolaad on ikka tagurpidi pakendis? Šokolaaditahvli esikülg on ju vastu pakendi esikülge ja tagumine pool vastu pakendi tagumist külge. Kui nüüd šokolaad panna teistpidi, satuvad vastamisi tahvli tagumine pool ja pakendi esikülg.

Lisaks on siin ka üks tehniline nüanss. Šokolaaditahvlite vormid on alt servast üles kitsenevad, et tahvlit oleks vormist pärast selle tahkumist lihtsam kätte saada. Seetõttu on ka tahvlite servad alt üles šokolaadi pealmise poole suunas kitsenevad.

Kui nüüd tahvlid teistpidi panna – šokolaadi „nägu“ vastu pakendi tagakülge – ei jää pakendis šokolaadi küljed enam nii ilusad. Šokolaaditahvlid on läbi aegade niipidi pakendis olnud ja on ka tänapäeval praktiliselt kõikidel tootjatel maailmas.