Öpik ütles Ühendkuningriigi väljaandele Express, et ainus võimalus, kuidas tagada inimkonna ellujäämine, on Maalt lahkuda. "Me peame Maad kaitsma ning seda seetõttu, et juhul kui asteroid peaks Maaga kokku põrkama, on tagajärjed piisavad, et hävitada kogu inimrass ning teised eluvormid," ütles Öpik. Öpik sõnas veel, et juhul, kui inimesed plaanivad Maale jääda ning kosmose poole ei vaata, on välja suremine paratamatu.

Öpik on ise Asgardia nime kandva kosmoseriigi parlamendi esimees. Riigil on olemas peaminister, ministeeriumid ja parlament, kuid hetkel ühtegi planeeti ega teist taevakeha veel hõivatud ei ole. Plaanis on aga luua püsiasustus Kuul ning seda juba aastal 2043. Hetkel asub riigi pealinn Viinis.

Riigi esmaeesmärgiks on aga saata Maa orbiidile terve hulk satelliite, mille all olevat territooriumi riik enda omaks peab. 2017. aastal saadeti kosmosesse Asgardia-1 nime kandev satelliit, peale mille kosmosesse läkitamist riigi esindajad teatasid, et nende riik on esimene maailmas, millel kosmoses ametlik territoorium on.

Oktoobris Saksamaal peetud Asgardia korraldatud kosmoseteaduse ja investeeringute kongressil kutsusidki riigi esindajad üles teadlasi ja insenere oma ponnistustega liituma, et inimkond planeedilt Maa minema toimetada. "Kui me ei raatsi kosmosesse minna ning seal elada, siis sama hästi võiksime öelda, et me ei viitsi enam areneda ega plaani ellu jääda," ütles Öpik.

Kuid Öpiku sõnul ei ole Maad tabav asteroid ainus oht, mis meid ähvardab. "On ka terve hulk tavapäraseid ohtusid, mis meile hukatuslikuks võivad saada, alates sõjast ning lõpetades haiguste või ikaldustega. Isegi supervulkaan võib meid hävitada, seega on meil üks võimalus kahest - kas lahkuda või mitte," ütles Öpik.

NASA ega ESA andmetel hetkel ühtegi elu vahetult ohustavat asteroidi teadaolevalt Maa poole teel ei ole, kuid ka erinevad riiklikud kosmoseagentuurid on viidanud, et Maa asteroidide eest kaitsmine on tõepoolest üks oluline valdkond, kus meil veel palju tööd ees on. Seni, kuni vastavad meetmed välja töötamisel on, tegelevad agentuurid aga aktiivselt sellega, et elu Maal ohustavaid taevakehasid välja selgitada ja kaardistada.