Esimeseks sammuks uue süsteemi kasutusele võtmisel ongi loomulikult oma konsooli tarkvara uuendamine. Pärast seda, kui see tehtud, tuleb Eestis olevate PlayStationi fännide teele järgmine tõke - ametlikult Eesti telefoniga nii Apple'i kui ka Androidi rakendustepoest Remote Play nime kandvat rakendust ei leia. Olenevalt valitud regioonist on võimalik rakendus aga jätkuvalt PlayStationi lehelt saada või vajadusel tuleb otsida enda seadmele sobiv APK kuskilt veebiavarustest.

Igaks juhuks tuleks veel üle vaadata PlayStationi seaded, et Remote Play oleks ka seal lubatud ning siis tuleb nutiseade (või ka arvuti, mida muide ka kasutada saab) konsooliga ühte võrku ühendada. Rakendus on võimeline konsooli ise tuvastama ning saabki telefonis või arvutis PlayStationiga mängima hakata.

Esimene asi, mis meile testimise käigus selgeks sai, oli see, et oluline on hea ja stabiilne võrguühendus. Ideaalis võiks konsool olla võrku ühendatud juhtmega ning sujuva kogemuse jaoks on oluline, et ka võrgukiirused oleksid head (tundub, et ideaal võiks olla vähemalt 100 Mbit/s) ja ka Wi-Fi levi oleks häirimatu. Nii saab tehniliselt telefoni abiga mänge mängida küll.

Miks "tehniliselt"? Reaalselt kaotavad ekraanil olevad nupud ära intuitiivse ja kompaktse kontrollisüsteemi, mis minu hinnangul on üks peamiseid argumente, miks üldse mängimiseks konsool üle arvuti valida. Õigete nuppude leidmine ekraanilt ei ole ülemäära mugav ka suure ekraaniga ning juhul, kui mäng eeldab, et samaaegselt hoitakse all mitut nuppu korraga, sealhulgas näiteks triggereid ja liikumiskange, saab telefonimängija korraliku kondiväänamiskogemuse osaliseks.

Ühesõnaga, ekraanil olevate nuppudega sõrmejoogat me teha ei soovita. Küll aga on üheks võimaluseks ühendada ka oma telefoni külge PlayStationi pult. See eeldab aga, et nutiseade on saanud kõige värskemad tarkvaravärskendused ning hetkel toimib ühendamine vaid Android 10 ja iOS 13 operatsioonisüsteeme kasutavate seadmetega. Kui värskeim operatsioonisüsteem telefonis olemas võib niimoodi mängimine suurema ekraaniga nutiseadmel olla üpris mugav.

Seega, üldiselt on tegemist tervitatava uuendusega, eriti arvestades seda, et kasutajad selle eest midagi lisaks maksma ei pea. Nüüd jääme ootama ainult seda, et saaks ka väljaspool koduvõrku oma PlayStationile ligi ning seal olevaid mänge mängida.