Matten telefone võrdlemas

Kuigi OnePlus ei ole just Eestis kõige tuntum telefonitootja nimi ja ma ei olnud varem selle kaubamärgi telefoni käes hoidnudki, olin neist eelnevalt palju positiivset kuulnud.

Ja ma ei pidanud pettuma, sest OnePlus ongi eriline, panustades teistest telefonitootjatest enam sellesse, mis kasutaja jaoks on oluline: ekraani selgusse, aku kestvusse ja laadimise kiiruse arendamisse. Nimetatud on ehk kõige olulisemad ostuargumendid uue nutiseadme valikul.

Mugav ja nutikas esikaamera

Testimiseks sain nii OnePlus 7 kui ka Oneplus 7 Pro. Mõlemad on väga ilusa väljanägemise ja võimsa sisuga. Esmapilgul on erinevus suuruses ja esikaamera asukohas.

Pisema venna OnePlus 7 „selfikaamera” tähendab pisikest sälku ekraani ülaosas, muutes näotuvastusega telefoniavamise kiireks ja mugavaks ning seda on ülikerge seadistada.

OnePlus 7 Pro esikaamera on aga peidus ja käib esikaamera ikoonile vajutades välja väikese mootori surinal. Samas teeb selline lahendus aga telefoni ekraani eriti suureks, andes võimaluse sel katta kogu esipaneel.

Olen kuulnud skeptilisust sellel teemal, et „pop-up”-kaamera võib murduda, kui näiteks telefon peaks sellele kohaga käest kukkuma.

Seda pole aga vaja karta, sest väike katse avatud kaameraga telefon vabalangemisse lasta näitas kohe, et kaamera tõmbab end automaatselt sisse tagasi ja ekraan annab teate, et midagi on korrast ära. See oli väga muljetavaldav, et ka sellisele pisiasjale on mõeldud!

Kaitsekile on komplektis kaasas

Karpi avades vaatavad sealt vastu telefon, laadija ja telefoni kaitsekaaned. Lisaks on telefonide ekraanidele kohe pandud peale kaitsekile – selleks võiks võtta õppust kõik telefonitootjad. Kaitsekile olemasolu peaks olema elementaarne.

Telefonide laadimine pole ka mingi tavaline tundidepikkune loivamine, vaid väga kiire. Näiteks OnePlus 7 laadija suudab telefoni täita umbes 1 tunni ja 20 minutiga, mis on väga kiire, kuna telefoni aku on tal täiesti piisavalt suur, 3700 mAh.

OnePlus 7 Pro omab aga veel suurema kiirusega 30-vatist Warp Charge laadijat, mis laeb 4000 mAh aku täis 1,5 tunniga.

Aku kestvus on mõlemal telefonil väga hea, isegi kui oled nõudlik kasutaja ja veedad telefonis palju aega, ei pea seda iga päev laadima.

Kahjuks juhtmevaba laadimist OnePlusil veel ei ole. Samamoodi tundsin puudust kõrvaklappide ühendamisest pesa kaudu.

Ekraani kvaliteeti panustamine on ära tasunud

Ekraanidest rääkides: need on tohutult suured, teravad ning hea värvieraldusega. OnePlus 7 sisuliselt raamideta 6,41-tollise ekraani resolutsioon on 1080×2340 ning see on kaitstud tugevama Gorilla Glass 6 klaasiga.

OnePlus 7 Pro ekraani suurus on 6.67 tolli ja resolutsioon 1440 x 3120. Fluid AMOLED 90-hertsine ekraan on ülihea teravusega ja annab silmad ette väga paljudele teistele telefonidele.

See on asi, millesse tasub panustada, sest mida teeb tänapäeva inimene oma nutitelefonis kõige enam? Eks ikka vahib nutiekraani, mängib mänge, suhtleb kirjalikult ja loeb uudiseid. Helistamine on (vähemalt minu tutvusringkonnas) tahaplaanile jäänud…

Android 10 toob hulgaliselt lisafunktsioone



Tarkvaraliselt ja ka Snapdragon 855 protsessori ning graafikakaardi koha pealt on need kaks telefoni võrdsed ja minu testitud telefonidel oli veel peal Android 9 tarkvara.

Nüüd on saadaval juba ka Android 10 mahukas tarkvarauuendus, mis annab juurde mitmeid uusi funktsioone nagu žestide abil telefoni juhtimist, nutika ekraani režiimi ja täiendatud privaatsuse sätteid.

Ekraani žestid tähendavad, et tagasinupu asendamiseks on lisatud libistamise funktsioon, mis toimib ekraani vasakust ja paremast äärest ning samuti võimaldab lisatud alumine juhtimispaneel liikuda hiljuti kasutatud rakenduste vahel.

Muide, OnePlus edastab tarkvarauuendusi regulaarselt kahe aasta jooksul alates toote müügile tulekust ning turvauuendusi kolme aasta jooksul.

Fotorežiimid nagu päris – portreest öövõtteni!

Rääkimata on jäänud veel mulje telefonide kaameratest. Kaamerad on mõlemal telefonil väga head, ausalt. Samuti jäin rahule videoklippidega, mida tegin.

Pildid jäävad selged, olemas on palju erinevaid režiime alates portreest ja makrost kuni öövõtteni. OnePlus 7-l on kaks kaamerat: 48+5 Mpix tagumine duubelkaamera ning 16 Mpix esikaamera.

OnePlus 7 Prol on kolm kaamerat: 16 Mpx lainurkkaamera, tavaline 48 Mpx kaamera ja 8 Mpx super-zoom, mis võimaldab suurendada optiliselt kuni kolm ja digitaalselt kuni 10 korda!

Ausalt öeldes olen kohanud ka paremaid telefonikaameraid, aga tegemist on siiski nutitelefoniga, mille puhul võiks olla profikaamerast olulisem koht ekraani teravusel ja suurusel ning akul.

Eks pildi kvaliteet sõltub lõppude lõpuks ikkagi valgusest, olukorrast ning fotograafi oskustest ja kogemustest. Kui need viimased on olemas, teeb parima pildi aparaat, mis taskus on.

Ja veel…

Mäludest on OnePluside valikus kas 128 GB mälu või 256 GB, aga mina isiklikult nii palju mäluruumi ei vaja ja valiksin odavama, 128 GB versiooni.

Hinnatase on OnePlus telefonidel konkurentidega võrreldav: näiteks 7 Pro maksab pisut üle 700 euro. Aga kui vaadata, mida selle hinna eest kaasa saab, siis on natuke odavamgi kui teiste brändide samaväärsed seadmed.



NB! Juba 10. oktoobril tutvustatakse Londonis laiale avalikkusele uusi OnePlus 7T mudeleid.