Houstoni kohalik väljaanne Houston Chronicle kirjutab, et agentuuri sõnul pole hoonet juba kaks aastat kasutatud ning see on üha kehvemas seisukorras. Praeguse kava kohaselt lammutataks hoone järgmisel aastal.

1967. valminud asutus rajati just sellel eesmärgil, et Kuult tagasi saabuvatel astronautidel oleks koht, kus oma karantiini mööda saata. Laboratooriumit kasutati terve Apollo programmi vältel ning alates 1975. aastast, kui Apollo programm lõppes, hakati seda kasutama, et uurida kosmoselendude mõju inimkehale.

Kuigi NASA-l oli plaan hoonet edasi kasutada, näitas 2015. aasta majanduslik analüüs, et hoone struktuur ning elektrilahendused olid halvas seisukorras ning nende parandamine oleks olnud majanduslikult mõttetu. Kohaliku väljaande reporter kirjeldas, et kogu hoone põrand on täis klaaskiudu ning vanu kontoritarbeid, laest aga rippusid alla elektrijuhtmed.

"Ma vihkan seda, et kogu see ajalugu, mis siin 50 aastat tagasi aset leidis ning see, mida see hoone tähistab, peab kaduma," ütles Judy Allton, Johnsoni kosmosekeskuse kuraator Houston Chronicle'ile. Ka teadlased ütlesid väljaandele, et nende jaoks on kurb vaadata, kuidas niivõrd märgilise tähtsusega kompleks ära lammutatakse. Samas mõistsid olukorda kommenteerinud teadlased, et hoone säilitamine oleks liialt kulukas.

"Vahel on elus vaja teha raskeid otsuseid," ütles materjaliteadlane Everett Gibson. "See maja lihtsalt laguneb ja selle ülalpidamiskulud on ülikõrged. Ma saan aru ka sellest, et suvalisele inimesele tänavalt ei pruugi see maja üldse nii huvitav olla," sõnas ta.

Johnsoni kosmosekeskuses töötav Sandra Tetley, kelle ülesandeks on NASA ajaloo säilitamine, ütles, et tema eesmärk on päästa nii palju väärtuslikku kui võimalik. Näiteks on tal kavas enne lammutamist hoonest kaasa võtta ka trepid, põrandad ning sambad.

NASA esindajate sõnul kerkib lammutatava laboratooriumi asemele uus energiasäästlik hoone.